Maak direct een afspraak

0900-200 12 12
(60ct per gesprek)

Afsprakencentrum geopend op werkdagen van 10.00 - 17.00 uur

Afspraak maken

man 49 plus

Meer nieuws

Een trage computer

Een trage computer, wie kent het niet? De trage pc of laptop start tergend langzaam op. En wilt u verschillende programma’s tegelijk gebruiken? Dan loopt het systeem al vast. Gelukkig is hier vaak in korte tijd veel aan te doen.

Een van onze studenten komt graag bij u langs om de trage computer een opfrisbeurt te geven. Wanneer u dit wilt, neemt de student alle stappen persoonlijk met u door. Zo kunt u voortaan zelf een trage pc of laptop weer sneller maken. Eventueel kan de student een computerles voorbereiden over dit onderwerp.

Onze studenten helpen u bij:

  • trage computer controleren op virussen
  • scannen op spyware en adware
  • defragmenteren van de harde schijf
  • installeren van systeemupdates
  • het opschonen van de computer
Hoe ontstaat een trage computer?

Vaak ontstaat een trage computer door jarenlang gebruik. Elke keer dat u de pc gebruikt, laat u sporen achter. Dit zijn bijvoorbeeld downloads en tijdelijke bestanden. Vaak vallen deze sporen u zelf niet op, maar ze zorgen wel voor een trage pc of laptop. Ook een virus of ongeïnstalleerde updates kunnen een trage computer veroorzaken.

Ongebruikte programma’s

Een andere oorzaak van een trage pc of laptop is dat er programma’s en bestanden op uw computer staan die u niet meer gebruikt. Zelfs als u de programma’s verwijdert, kan er data achterblijven. Deze data neemt veel ruimte in beslag, waardoor een trage computer ontstaat

Een ‘student aan huis’ vertelt:
“Een computer kan in de loop der jaren steeds trager worden. Dit gaat zo geleidelijk, dat het soms nauwelijks opvalt. Wanneer ik een grote schoonmaakbeurt uitvoer op zo’n pc staan mensen vaak versteld hoe snel alles weer werkt. Heerlijk is dat.”

Maak uw trage pc weer snel

Het onderhouden van uw computer is erg belangrijk. Wilt u zelf uw computer sneller maken? De student geeft u graag aanvullende tips over onder meer de pc opschonen[, virussen voorkomen en de installatie van updates. Aan het einde van de afspraak is uw pc weer up-to-date én weet u in het vervolg hoe u zelf computerproblemen en een trage computer oplost.

Afspraak maken

Wilt u graag direct een afspraak maken met één van onze studenten die u helpt bij uw trage computer? Bel dan naar 0900 – 200 12 12. Ook kunt u een afspraak aanvragen door onderstaand formulier in te vullen.

Cadeaubon ‘student aan huis’

Naast advies voor uzelf, kunt u ook een ander blij maken met een ‘student aan huis’. Met de cadeaubon krijgt diegene eenmalig computerhulp of –les aan huis. Bestel deze Studentaanhuis.nl cadeaubon.

Meer informatie?

Een trage pc of laptop sneller maken, kan onder meer beginnen bij het bestrijden van een virus. Kijk voor meer informatie op de pagina’s ‘Virus verwijderen’, ’Veilig internetten’ en ’Internet problemen’.