Met een goede back-up voorkomt u grote teleurstellingen | Webversie
Back-up Afspraak maken

Back-up

Voorkom grote teleurstellingen

Computers en zeker ook smartphones en tablets staan vol met foto’s. Maar ook andere belangrijke bestanden en e-mails bewaren we op deze apparaten.

U moet er waarschijnlijk niet aan denken dat uw computer, smartphone of tablet stuk gaat of dat u per ongeluk bestanden verwijdert en dat u deze niet goed op een tweede plek heeft opgeslagen. 

Toch krijgen wij steeds vaker de vraag of wij verloren bestanden, en dan vooral foto’s, terug kunnen halen.

Back-up
Het is erg belangrijk dat u regelmatig een goede back-up maakt van uw foto’s, video’s en andere bestanden. Hiermee bent u ervan verzekerd dat u de bestanden nog wel heeft, als er iets misgaat met uw apparaat. Zo voorkomt u een grote teleurstelling.

Verschillende mogelijkheden
Er zijn verschillende mogelijkheden om uw foto’s, video’s en andere bestanden op uw computer, smartphone of tablet veilig op een tweede plek te bewaren. Zo kunt u de bestanden via uw computer op een externe harde schijf zetten. Deze bewaart u dan makkelijk op een veilige plek.

Ook kunt u de bestanden van al uw apparaten rechtstreeks in een online back-up (‘cloud’) opslaan. Uw bestanden worden dan via internet bij een cloud-aanbieder voor u bewaard. Alleen u kunt via internet met een zelfgekozen wachtwoord bij de back-up van uw bestanden.

Op onze website vindt u veel meer informatie over back-up-mogelijkheden.

Ransomware
Nog een belangrijke reden om er voor te zorgen dat al uw gegevens veilig op een tweede plek opgeslagen zijn is de snelle opkomst van ransomware. Met deze software vergrendelen internetcriminelen uw computer of de bestanden op uw computer en geven deze pas weer ‘vrij’ nadat u een bepaald bedrag betaald heeft.

Niet betalen
Betalen leidt helaas echter niet altijd tot het daadwerkelijk vrijgeven van uw computer en/of bestanden. De Nationale Politie adviseert dan ook om niet te betalen, maar heel veel back-ups te maken. Want daar voorkomt u mee dat uw waardevolle documenten en foto’s verloren gaan.

Voorkom teleurstelling
Zorg dus dat uw back-up goed is ingesteld. Onze studenten helpen u hier natuurlijk graag bij.

Klik hier om snel een afspraak te maken.
Of boek zelf uw student.

Tips & Trucs

Onze ruim 1.000 slimme computerstudenten hebben gezamenlijk heel veel IT-kennis. Zo weten zij alles over computers, smart-phones en tablets. Maar natuurlijk ook alles over digitale televisies, veilig internetten en de slimme thermostaat.

Hun kennis delen zij al graag met u tijdens de huisbezoeken. Maar sinds begin deze maand zetten wij wekelijks op donderdag een leuk filmpje met handige en nuttige weetjes op ons YouTube-kanaal.

Het team
Deze tips en trucs worden gepresenteerd door onze slimme computerstudent Jeroen. Maar achter Jeroen staat natuurlijk een team van studentcollega’s en samen bedenken zij de onderwerpen en maken met elkaar de wekelijkse video's.

Neem een kijkje
Wilt u weten hoe deze tot stand komen? Neem dan nu snel een kijkje op ons YouTube-kanaal. de eerste filmpjes kunt u hier al terugkijken.

Elke donderdag
Elke donderdag plaatst Jeroen met zijn team een nieuw onderwerp op ons YouTube-kanaal.

Wilt u niks missen? Abonneer u dan snel gratis op ons kanaal. Dan krijgt u automatisch een melding zodra er een nieuwe video op staat.U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u lid bent van Studentaanhuis.nl.
Klik op uitschrijven als u onze nieuwsbrief in de toekomst niet meer wilt ontvangen.