| Webversie
Computers worden gegijzeld Afspraak maken

Computers worden gegijzeld

‘Ransomware is dichterbij dan je denkt.

Het consumentenprogramma Kassa opende daar afgelopen zaterdag hun item over dit onderwerp mee.

Kassa is niet de enige die dit onderwerp aan de kaak stelt. Ransomware is een van de snelst groeiende vormen van internetcriminaliteit en steeds meer mensen worden er slachtoffer van. Dit onderwerp is de laatste tijd dan ook veelvuldig in het nieuws.

Gegijzeld
Internetcriminelen ‘gijzelen’ met deze schadelijke software uw computer en vragen (los-)geld om u weer toegang te geven tot de computer of bestanden. Dit gebeurt bij zowel bedrijven als particulieren.

Bijlagen
De schadelijke software zit vaak verstopt in bijlagen van e-mails. Deze bijlagen lijken zo echt dat u er makkelijk en snel op klikt. Maar voordat u het weet heeft u daarmee de schadelijke software op uw computer gezet en kunnen internetcriminelen uw bestanden vergrendelen.

Een andere manier om ransomsoftware binnen te halen is via het downloaden van gratis software of door op een filmpje of banner te klikken die in werkelijkheid een virus bevat.

Geld betalen
Zodra de bestanden vergrendeld zijn verschijnt er een melding dat (los-)geld betaald moet worden om de bestanden weer vrij te krijgen.

Maar door te betalen houdt u deze criminaliteit in stand en is het nog maar de vraag of de internetcriminelen ook daadwerkelijk de bestanden of computer weer vrijgeven.

Voorkomen is beter dan genezen
Naast dat u altijd bewust met internet om moet gaan, is er een aantal dingen die u kunt doen om de kans te verkleinen dat u slachtoffer wordt van ransomware.

  • Maak regelmatig een goede externe back-up van uw bestanden. Zo weet u zeker dat u ook na een eventuele besmetting met ransomware nog altijd over uw foto’s, documenten en andere belangrijke bestanden kunt beschikken.
  • Zorg dat er een goede virusscanner met ransombeveiliging is geïnstalleerd en dat deze up-to-date is. Dit is het eerste vangnet waar u schadelijke software mee tegenhoudt.

  • Zorg dat alle software op uw computer up-to-date is. In de nieuwste versies van computerprogramma’s zijn lekken gedicht. Zo maakt u het internetcriminelen een stuk lastiger om uw computer binnen te dringen.

Hulp bij
Onze studenten helpen u natuurlijk graag bij het updaten van uw virusscanner en overige software en controleren uw computer of tablet op andere fouten en overbodige programma's.

Bent u er niet helemaal zeker van of uw computer goed beveiligd is of is het tijd om uw virusscanner of software te updaten? Klik dan op de onderstaande link en maak snel een afspraak met één van onze studenten.

Maak een afspraak

U kunt nog 2 weken stemmen!

Ook dit jaar vindt de verkiezing voor de ICTWaarborg Awards weer plaats. Deze verkiezing wordt georganiseerd door de brancheorganisatie ICTWaarborg. 

Wij zijn wederom genomineerd voor de publieksprijs 'Servicebedrijf van het Jaar' en zouden deze prijs graag weer in ontvangst nemen. In onze ogen is deze award een mooie waardering voor de hulp die onze 1.000 studenten dagelijks bieden.

Vindt u dat wij de titel 'Servicebedrijf van het Jaar' 2017 verdienen. Geef dan vóór 24 maart aanstaande uw positieve beoordeling via de volgende link:

Stem op ons

Fors besparen

U heeft nog tot het einde van deze maand om hulp te krijgen bij het fors besparen op uw vaste lasten tegen het vaste tarief van 29,50. Want deze speciale actie loopt 31 maart aanstaande af.

De afgelopen twee maanden hebben al veel klanten gebruik gemaakt van deze actie. Zij waren erg blij met de hulp van onze economiestudenten en hebben gemiddeld zelfs 750 euro bespaard.

Energie
De meeste besparingen waren te realiseren op de contracten met de energieleveranciers. Want veel klanten bleken al jaren bij dezelfde leverancier aangesloten te zijn en al tijden veel te veel te betalen.

De studenten hebben eerst inzichtelijk gemaakt wat een overstap op zou kunnen leveren en daarna op verzoek van de klant de overstap ook volledig geregeld.

U heeft tot eind maart
Wilt u ook weten of u kunt besparen op contracten met uw energieleverancier of de providers voor internet, televisie en (mobiel) bellen? Maak dan voor het einde van de maand een afspraak met één van onze Bespaarhulp studenten.

Ja, ik wil ook fors besparenU ontvangt deze nieuwsbrief omdat u lid bent van Studentaanhuis.nl.
Klik op uitschrijven als u onze nieuwsbrief in de toekomst niet meer wilt ontvangen.