Voorkom dat uw gegevens gegijzeld worden | Webversie
Veilig online Afspraak maken

Veilig online

Bent u veilig online?

Bent u veilig online?

Wij Nederlanders zijn steeds vaker en langer online en genieten volop van alle gemakken die het internet ons biedt. We Facebooken, e-mailen, shoppen en bankieren online en willen we iets weten, dan Googelen we het gewoon even.

Al dat surfen en online geregel is natuurlijk hartstikke handig, maar er kleven ook gevaren aan.

Bewust
Online blijken we namelijk niet altijd even scherp te zijn als het gaat om het afschermen van onze persoonlijke gegevens. Het is dan ook heel belangrijk dat u op internet bewust omgaat met al uw gegevens. Maar er zijn ook een aantal andere dingen die u kunt doen om het internetcriminelen zo lastig mogelijk te maken.

Een goede virusscanner
De virusscanner is de eerste verdedigingsmuur tegen internetcriminelen. Dit programma houdt veel aanvallen tegen en beschermt uw computer, tablet en tegenwoordig ook smartphone continu tegen binnendringende virussen en andere vervelende software.

Omdat internetcriminelen steeds bezig zijn nieuwe manieren te zoeken om uw computer aan te vallen, moet u er voor zorgen dat de virusscanner goed werkt en up-to-date is.

Alle software up-to-date
Dat geldt overigens niet alleen voor uw virusscanner. Internetcriminelen zoeken namelijk ook in andere computerprogramma's naar plekken waar ze uw computer kunnen binnendringen. Softwareontwikkelaars brengen daarom regelmatig updates uit, waarin zij de lekken in hun software gedicht hebben. Zorg dat uw software dus altijd up-to-date is.

Onze studenten helpen en adviseren u graag om veilig online te zijn.

Ransomware

Ransomware

Het fenomeen ransomware is helaas razend populair bij internetcriminelen. Zij dringen, via een vervuilde websitelink of schadelijke bijlage in een e-mail, uw computer binnen en 'gijzelen' uw bestanden. Deze maken zij pas weer beschikbaar als er een fors bedrag is betaald.

Betalen?
Ons wordt vaak gevraagd wat te doen. Wij adviseren dan om niet te betalen. Ten eerste omdat het nog maar de vraag is of uw bestanden wel echt worden vrijgegeven en ten tweede wordt deze vorm van criminaliteit op deze manier in stand gehouden.

"In 2016 heeft bijna 1 op de 6 Nederland direct of indirect te maken gehad met ransomware."

Maak een back-up
In sommige gevallen is het mogelijk om de bestanden toch weer vrij te krijgen, maar dat lukt echt niet in alle gevallen. Het is daarom heel belangrijk dat u regelmatig een goede back-up maakt van uw bestanden. Als deze onverhoopt gegijzeld worden, kunt u altijd terugvallen op uw back-up.

Wist u dat...

Wist u dat...

...wij onze nieuwe dienst Bespaarhulp in steeds meer regio's in Nederland aanbieden. 
Onze goed opgeleide economiestudenten helpen u fors te besparen op uw vaste lasten. Sinds de introductie van Bespaarhulp in augustus, hebben al veel klanten de hulp van deze slimme studenten ingeroepen en daarmee zonder uitzondering honderden euro's weten te besparen. 

U kunt als lid nu ook direct gebruik maken van onze nieuwe service Bespaarhulp.

...wij al meer dan 10 afleveringen op ons YouTube-kanaal hebben geplaatst
Via korte filmpjes geeft onze student Jeroen u leuke en nuttige tips over uw computer, smartphone en ook over veilig internetten.

...wij (bijna) dagelijks op Facebook nieuwtjes posten
Op onze Facebookpagina zetten wij bijna elke dag relevante nieuwtjes en leuke acties. Als u op Facebook aangeeft dat u ons leuk vindt, krijgt u onze nieuwe berichten automatisch in uw tijdlijn.

...onze studenten meer dan hulp bij de computer bieden
Zij weten ook alles over tablets, smartphones, digitale televisies, de slimme thermostaat en alle andere digitale apparaten.

Korting voor onze leden

Korting voor onze leden

Onze partner ESET biedt onze leden speciaal deze maand een mooie korting op hun totaal oplossing voor veilig internetten.

Studentaanhuis multi-device security
In bijna elk gezin speelt internet een hele belangrijke rol en we hebben allemaal meerdere digitale apparaten in huis. Daarom heeft ESET hier een totaal oplossing met een flinke korting voor onze leden voor.

De Studentaanhuis multi-device security biedt volledige internetbescherming op 2, 3 of 5 apparaten. 

20% korting
U krijgt deze maand 20% korting op dit pakket. Voor meer informatie of om dit product direct met korting te bestellen gaat u naar www.eset.nl/studentaanhuis.

Onze studenten helpen u graag
Uiteraard kunt u dit product ook bestellen op het moment dat de student bij u thuis is en uw computer, tablet of ander digitaal apparaat helemaal gecheckt heeft.

Wilt u een afspraak maken met één van onze studenten, ga dan naar onze website of boek de student direct zelf online.U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u lid bent van Studentaanhuis.nl.
Klik op uitschrijven als u onze nieuwsbrief in de toekomst niet meer wilt ontvangen.