Alles wat u wilt weten over Windows 10 | Webversie
Alles wat u wilt weten over Windows 10 Afspraak maken

Alles wat u wilt weten over Windows 10

Vandaag lanceert Microsoft een nieuwe versie van Windows…Windows 10.

Uit onderzoek onder onze leden blijkt dat er nog veel onduidelijkheden en vragen zijn over Windows 10.

Graag halen wij een stukje onduidelijkheid weg en beantwoorden wij hieronder de meest voorkomende vragen die uit het onderzoek naar voren kwamen. Wij hopen dat u hiermee een beter inzicht krijgt in wat Windows 10 brengt.

Mocht u toch nog vragen hebben of hulp nodig hebben bij de installatie: onze studenten staan uiteraard klaar voor u.

Waarom komt Windows 10?

Microsoft gaat met de tijd mee en heeft besloten om (voorlopig) de laatste versie van Windows uit te brengen. Net als Apple, gaat ook Microsoft met kleine periodieke updates werken. In deze updates worden ‘lekken’ gedicht, verbeteringen doorgevoerd en zullen er uitbreidingen uitgebracht worden die nieuwe mogelijkheden bieden.

Hoe ziet Windows 10 er uit?

Het startmenu is terug! Net als bij Windows 7 en oudere versies heeft Windows 10 weer het vertrouwde startmenu, maar dan wel een verbeterde versie. Verder belooft Microsoft dat Windows 10 alle sterke punten van Windows 7 & 8 heeft. 

Daarnaast zegt Microsoft dat het starten sneller gaat, er meer beveiliging ingebouwd is en bestaande software en hardware gewoon blijft werken.

En Windows 10 werkt op alle apparaten, zoals uw pc, laptop, 2-in-1 device, tablet en smartphone.

Hoe komt u aan Windows 10?

Windows 10 is vandaag gelanceerd. De software zal alleen niet direct voor iedereen beschikbaar zijn. Microsoft wil namelijk voorkomen dat er problemen ontstaan doordat te veel mensen in één keer de software gaan downloaden. 

U kunt zich daarom inschrijven voor de update. Microsoft zorgt dan dat de software automatisch op uw computer gedownload wordt. Zodra de software gereed is voor installatie krijgt u van Microsoft een bericht.

Meer uitleg hierover vindt u op onze website.

Wat kost de upgrade?

Microsoft wil graag dat iedereen overstapt op Windows 10. Daarom is de overstap tot één jaar na lancering geheel gratis. En als Windows 10 éénmaal op uw computer of ander apparaat is geïnstalleerd, dan heeft u er ook verder geen kosten aan. De licentie blijft de gehele levensduur van uw apparaat kosteloos actief. 

Wat de aanschaf van Windows 10 over een jaar gaat kosten is nog niet bekend.

Wie kan er overstappen?

Microsoft garandeert dat Windows 10 werkt op alle apparaten die van begin af aan geïnstalleerd zijn met een officiële versie van Windows 7 of Windows 8.1.

Op andere systemen is het ook mogelijk dat Windows 10 goed werkt, maar dat hangt dan wel van een aantal andere factoren af. Microsoft biedt hier nog geen garanties of ondersteuning voor.

Wat is nieuw aan Windows 10?

Windows 10 is volledig nieuw gebouwd en ziet er (iets) anders uit dan de huidige versies.

Een aantal voorbeelden zijn:

1) Een nieuw beginscherm.
Het beginscherm is een mix van Windows 7 en Windows 8. Volgens Microsoft is het een helder en gebruiksvriendelijk scherm, waar de gebruiker snel een persoonlijke indeling van kan maken. Zo kan het startmenu aangepast worden op de eigen favorieten, zoals bijvoorbeeld apps, personen en afspeellijsten.

2) Apps
Windows 10 wordt standaard geleverd met apps als Maps, Foto's, Mail & Agenda, Muziek, Films en TV.

3) Multitasking
Op het scherm kunnen meerdere apps naast elkaar geopend worden. Dit maakt multitasking een stukje makkelijker.

4) Bediening
Windows 10 maakt het mogelijk om het scherm te bedienen met uw muis, via aanraking (touch), door te typen of zelfs met een pen. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van het apparaat.

Werkt Windows 10 meteen goed?

Microsoft heeft de afgelopen periode over de hele wereld miljoenen gebruikers Windows 10 laten testen. Maar garanties dat Windows 10 meteen probleemloos zal werken zijn er niet. Zo kan het best zijn dat Windows 10 in het begin met nog wat kinderziektes te maken gaat krijgen. Microsoft houdt dit nauwlettend in de gaten.

Waar moet u goed op letten bij de overstap?

Microsoft adviseert met klem om de volgende punten in acht te nemen voordat u overstapt naar Windows 10:

  • Check of uw computer voldoet om er Windows 10 op te installeren.
  • Zorg dat u uw bestanden voordat u met de installatie begint goed en veilig geback-upt zijn.
  • Zorg dat u de software van de reeds geïnstalleerde programma’s bij de hand hebt.
  • Verwijder tijdelijk de antivirus-software.

Hulp bij de installatie van Windows 10

Wij zijn officieel Support Partner van Microsoft en onze studenten zijn dan ook goed op de hoogte gebracht van de installatie van Windows 10.

Zij weten hoe de installatie werkt, welke stappen vooraf en tijdens de installatie genomen moeten worden en waar eventuele problemen vandaan kunnen komen en hoe ze op te lossen.

De verwachting van Microsoft is dat de installatie 1 tot 1,5 uur duurt.

Schrijf u nu in

Uit ons onderzoek blijkt dat veel van onze klanten graag hulp willen bij de overstap.

Als u zich bij Microsoft heeft opgegeven voor de upgrade, dan krijgt u van hen bericht zodra deze bij u op de computer klaar staat om geïnstalleerd te worden.

Voor hulp bij de installatie belt u op werkdagen tussen 10 uur en 17 uur met ons afsprakenbureau. Ook kunt u het afspraakformulier op onze website invullen. Dan nemen wij contact met u op.

Wilt u meer informatie of meteen naar het afspraakformulier?
KLIK HIERU ontvangt deze nieuwsbrief omdat u lid bent van Studentaanhuis.nl.
Klik op uitschrijven als u onze nieuwsbrief in de toekomst niet meer wilt ontvangen.