Studentaanhuis.nl nieuwsbrief
Facebook Twitter Afspraak maken? Klik hier!

WiFi kan de drukte niet meer aan

WiFi kan de drukte niet meer aan

Bij het Skypen valt mijn verbinding vaak weg

Ik probeer nu al tien minuten om op het internet te komen” 

Mijn internet is zo traag

Zomaar wat opmerkingen die we vaak horen bij Studentaanhuis.nl en ook in het nieuws zien, horen en lezen we het steeds meer. De WiFi verbindingen van draadloze netwerken geven veel problemen en zijn een bron van ergernis.

Kwaliteit is slecht
De laatste jaren is er veel draadloze apparatuur bijgekomen. Een huishouden van twee of meer personen heeft tegenwoordig al snel 10 of meer apparaten die op WiFi werken. Denk aan computers, tablets, smartphones, draadloze printers en smart TV’s. Het is dan ook logisch dat het meest gebruikte WiFi netwerk overbelast raakt.

Het Agentschap Telecom van het Ministerie van Economische Zaken heeft onlangs onderzoek laten doen naar dit probleem. En het blijkt dat te veel mensen met hun WiFi netwerk op dezelfde lage bandbreedte van 2,4 GHz zitten en de kwaliteit van de internetverbinding hierdoor slechter wordt. Simpel gezegd loopt deze frequentie dus gewoon vol.

De oplossing
Uit het onderzoek blijkt dat als we overschakelen naar de hogere 5 GHz WiFi band de draadloze verbindingen aanzienlijk verbeteren. Deze band heeft ruim voldoende capaciteit en door de grotere bandbreedte wordt de internetverbinding sneller en beter.

Het nadeel aan deze frequentie is alleen dat het WiFi signaal minder ver reikt dan dat de 2,4 GHz frequentie doet. Dit kan vrij makkelijk opgelost worden door een extender of powerlines te gebruiken. Hiermee zorgt u dat u overal in huis een goed signaal heeft.

Op nieuwere routers of modems kan de band vaak via de instellingen omgezet worden naar de 5 GHz WiFi band. Oudere routers zouden vervangen moeten worden. Het is dan het beste om een dualband-router te gebruiken. Deze routers kunnen op zowel de huidige als de nieuwere frequenties werken.

Is uw internet ook traag?
Herkent u de problemen van een traag internet of is uw verbinding ook regelmatig slecht. Onze studenten kijken of uw probleem aan de frequentie ligt en helpen u dan graag direct de instellingen om te zetten naar de 5 GHz frequentie. En mocht u router hiervoor ‘te oud’ zijn, dan kunnen zij u adviseren welke nieuwe router voor u geschikt is.

Wilt u een afspraak maken*?
KLIK HIER

*U vindt hier trouwens ook een mooie aanbieding voor een dualband-router.Bel 0900 200 12 12 (50c/pm)

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u lid bent van Studentaanhuis.nl.
Klik op uitschrijven als u onze nieuwsbrief in de toekomst niet meer wilt ontvangen.