Bel ons Maak een afspraak

Bright


26/07/2018
Vanaf vandaag spreekt de Google Assistent Nederlands. Je kunt de assistent verschillende vragen stellen, bijvoorbeeld: Staat er file? Hoe kom ik bij de dichtstbijzijnde snackbar? Wat is de weersverwachting voor dit weekend? Wat is het laatste nieuws van vandaag?

Iedereen die een smartphone heeft met Android of iOS kan de Nederlands sprekende Google Assistent vanaf vandaag gebruiken. De Assistent kan veel vragen beantwoorden, omdat andere bedrijven en organisaties als Buienradar, supermarkten, restaurants en de Nederlandse kranten er diensten voor hebben gemaakt.

Je kunt de Google Assistent ook gebruiken om Netflix en Spotify te openen of om een serie of film te starten.

IoT

De Google Assistent wordt in het buitenland ook al veel gebruikt om slimme apparaten te bedienen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om je tv en slimme lampen aan en uit te zetten en de temperatuur in huis te regelen via een slimme thermostaat.

In Nederland is de slimme speaker nog niet op de markt, maar volgens Google kunnen we hem dit jaar verwachten. Wel kunnen we nu de Google Assistent op onze smartphone gebruiken, in het Nederlands!

Bron: Bright

Terug
‘De Google Assistent spreekt vanaf vandaag ook Nederlands.’