Bel ons Maak een afspraak
15/05/2019
Nederlandse onderzoekers hebben een lek ontdekt in processors van Intel die in vrijwel elke computer zitten. Internetcriminelen krijgen hiermee de mogelijkheid om gevoelige data, bijvoorbeeld wachtwoorden en bankgegevens, uit het geheugen van de computer te halen.

Wat is een processor?

De processor wordt ook wel het hart van de computer genoemd en is een onmisbaar onderdeel in een computer. Deze chip stuurt een computer aan en bepaalt voor een groot deel hoe een computer werkt. Zonder een processor is een computer onbruikbaar.

Het lek

Via het lek in de Intel-processors kunnen internetcriminelen en anderen met verkeerde bedoelingen toegang krijgen tot persoonlijke en belangrijke gegevens, bijvoorbeeld wachtwoorden en creditcardgegevens. Het lek is op bijna alle desktops en laptops met een Intel-processor te vinden en gebruikers kunnen slachtoffer worden door onveilige websites te bezoeken of kwaadaardige software te downloaden. Het lek is gelukkig niet op smartphones en tablets gevonden.

De oplossing: updaten!

Besturingssystemen en programma’s brengen regelmatig software-updates uit. Hierbij kun je denken aan Windows en MacOS, maar ook aan Skype en Adobe. Volgens Intel kun je het lek dichten door altijd gebruik te maken van de laatste versies van besturingssystemen en programma’s. Zij raden dan ook aan om software-updates zo snel mogelijk te installeren.

Daarnaast is het erg belangrijk dat je alleen surft op veilige websites en alleen software installeert van beveiligde en betrouwbare bronnen.

Onze studenten helpen je graag

Ben je er niet zeker van of je software up-to-date is? Of maak je nog gebruik van programma’s die niet meer ondersteund worden? Onderneem dan snel actie! Onze studenten helpen je graag en zorgen ervoor dat je veilig kunt blijven computeren en internetten.

Maak de afspraak

Bron: Nu.nl

Terug
‘Groot lek ontdekt in Intel-processors’