Veilig online

Op het werk, op school, thuis of onderweg. Met onze telefoon, tablet of computer....In Nederland zijn we steeds vaker en langer online. Gelukkig zijn we ons ook steeds meer bewust dat dit risico’s met zich meebrengt. Maar weten we ook wat we kunnen doen om risico’s te voorkomen? 

Cyberaanvallen worden continu geavanceerder en zijn lastiger te herkennen. Continu bewustzijn over online veiligheid is een aandachtspunt, maar daarmee zijn we er nog niet. We moeten ook weten wat we kunnen doen en hoe dat moet.

alert online logo png 23kBDaarom vraagt de campagne Alert Online één keer per jaar, twee weken lang, aandacht voor online veiligheid. Alert Online is een gezamenlijk initiatief van de overheid, het bedrijfsleven en de wetenschap en heeft als doel de kennis over en bewustwording rond online veiligheid te vergroten. 

Van alle gemakken voorzien
Wij Nederlanders zijn steeds vaker en langer online en genieten vol op van alle gemakken die het internet ons biedt. We e-mailen, internetbankieren, Facebooken, shoppen online en willen we iets weten, dan Googelen we het gewoon even.

Al dat surfen en online geregel is natuurlijk hartstikke handig, maar er zitten ook gevaren aan. Online blijken we namelijk niet altijd even scherp te zijn als het gaat om het afschermen van onze persoonlijke gegevens. Het is belangrijk dat u online bewust omgaat met uw persoonlijke gegevens, maar er zijn ook een aantal andere dingen die u kunt doen om het internetcriminelen zo lastig mogelijk te maken...Onze studenten helpen u graag veilig online te zijn.

0

% heeft automatische updates aanstaan.

Bijna iedereen is bekend met automatische update. Echter heeft minder dan de helft automatische updates aanstaan.

0

% maakt geen back-up

1 op de 4 Nederlanders maakt nooit een back-up omdat ze hier 'nooit over nagedacht hebben'.

0

% getroffen door ransomware

In 2016 heeft bijna 1 op de 6 Nederland direct of indirect te maken gehad met ransomware

Belangrijke tips

Wij geven u graag een aantal tips zodat u veilig kunt internetten.

Een goede virusscanner
De virusscanner is de eerste verdedigingsmuur tegen internetcriminelen. Dit programma houdt veel aanvallen tegen en beschermt continu uw computer, tablet en tegenwoordig ook smartphone tegen binnendringende virussen en andere vervelende software.

Het is dan ook van groot belang dat u een goed werkende virusscanner hebt. Omdat internetcriminelen steeds bezig zijn nieuwe manieren te zoeken om uw computer binnen te dringen, moet u er altijd voor zorgen dat de virusscanner up-to-date is.

Up-to-date
Maar niet alleen uw virusscanner moet up-to-date zijn. Internetcriminelen zoeken namelijk ook in bestaande computerprogramma's naar plekken waar ze uw computer kunnen binnendringen. Softwareontwikkelaars brengen daarom regelmatig updates uit, waarin zij de lekken in hun software gedicht hebben. 

Door uw computer regelmatig te laten opschonen en de software te laten updaten, blijft u goed beschermd tegen aanvallen van internetcriminelen en verkleint u zo de kans dat uw persoonlijke gegevens gestolen en misbruikt worden.

Back-up
Het fenomeen ransomware is razend populair bij internetcriminelen. Zij dringen uw computer binnen en met een programmaatje 'gijzelen' zij uw bestanden en persoonlijke gegevens. Deze maken zij pas weer beschikbaar nadat u een bepaald bedrag betaald heeft.

U wordt afgeraden om te betalen als u dit overkomen is. Ten eerste omdat het nog maar de vraag is of uw bestanden vrijgegeven worden nadat u betaald heeft en ten tweede houdt u deze criminaliteit op deze manier in stand. 

Door regelmatig een back-up van uw bestanden te maken, bent u er zeker van dat deze nooit verloren gaan en hoeft u in het geval dat uw bestanden gegijzeld zijn zich geen zorgen te maken dat u niet meer bij u bestanden kunt, u heeft immers nog een kopie.

De ontwikkeling is snel gegaan

Zo konden we nog geen 25 jaar geleden met de invoering van ‘World Wide Web’ voor het eerst tekst en figuren via internet versturen. Sindsdien zijn de mogelijkheden in ras tempo toegenomen, maar daar is de veiligheid toch een beetje bij achtergebleven.

20% korting voor Studentaanhuis leden

Omdat oktober de maand van het 'Veilig internetten' is, biedt onze partner ESET onze leden speciaal deze maand een mooie korting op hun totaal oplossing voor veilig internetten.

Studentaanhuis multi-device security
In bijna elk gezin speelt internet een hele belangrijke rol en we hebben allemaal meerdere digitale apparaten in huis. Daarom heeft ESET hier een totaal oplossing met een flinke korting voor onze leden voor. 

De Studentaanhuis multi-device security biedt volledige internetbescherming op 2, 3 of 5 apparaten. 

Studentaanhuis Parental controle
Packs 220x260Het gaat bij kinderen niet alleen mis bij het binnenhalen van virussen. Want kinderen hebben helaas ook veel te maken met online pesten, digitaal kinderlokken of andere vervelende online ervaringen. Er zijn gelukkig goede softwarepakketten waarmee u ouderlijk toezicht krijgt op wat het kind online doet. Zoals de tool Parental controle. Met deze tool kunt u niet alleen zien wat ze online doen, maar kunt u ook bepaalde websites uitsluiten of er bijvoorbeeld voor zorgen dat ze een maximale tijd op internet kunnen.

20% korting voor Studentaanhuis klanten
Speciaal voor deze maand van het veilig internetten biedt onze partner ESET het Studentaanhuis multi device security pakket en de tool Parental Controle voor onze klanten met een fikse korting aan. Wilt u hier mee informatie over en/of het pakket bestellen? Ga dan snel naar de actiepagina.

Onze studenten helpen u graag
Uiteraard kunt u dit product ook bestellen op het moment dat de student bij u thuis is en uw computer, tablet of ander digitaal apparaat helemaal gecheckt heeft. Om de afspraak aan te vragen vult u onderstaand formulier in.

Onze studenten helpen graag veilig online te zijn