Bel ons Maak een afspraak
Direct contact?Internetfraude en het veilig gebruik van overheidsapps zijn onderwerpen die steeds meer aandacht verdienen. In dit blogartikel richten we ons op de bewustwording rondom identiteitsfraude en laten wij zien hoe je veilig een kopie van jouw ID-kaart of paspoort kunt maken met de officiële app van de overheid: KopieID.

Waarom een veilige kopie?

Steeds vaker worden kopieën van identiteitsbewijzen gevraagd. Variërend bij werkgevers en overheidsorganisaties tot aan bijvoorbeeld verhuurders, hotels en telefoonmaatschappijen.

Hoewel sommige instanties rechtmatig een kopie mogen maken, is het belangrijk te beseffen dat niet elke organisatie deze gegevens nodig heeft.Een kopie van je ID is namelijk een waardevol document voor kwaadwillende, die jouw identiteit kunnen misbruiken voor frauduleuze activiteiten.

Veilig kopieën maken met KopieID

Om de veiligheid van jouw persoonsgegevens te waarborgen, adviseren wij het gebruik van de officiële app KopieID van de overheid. Hiermee kun je op een eenvoudige en effectieve maniereen veilige kopie van jouw ID-kaart of paspoort maken. Door de volgende stappen te volgen, voer je dit proces veilig en accuraat uit.

  1. Download de app: Zoek naar "KopieID" in de App Store (voor iPhone/iPad) of Play Store (voor Android-toestellen) en installeer de app of je device.
  2. Open de app en ga akkoord met de gebruiksvoorwaarden die bij het eerste gebruik verschijnen.
  3. Toestemming geven: De app vraagt toestemming om foto's te maken. Tik op "Tijdens gebruik van de app" op Android-toestellen bij iPhones is dit niet nodig.
  4. Maak een foto: Plaats jouw ID-kaart of paspoort binnen het kader op de fotocamera. Maak een foto en, indien nodig, herhaal het proces voor de achterkant.
  5. Bewerk de foto: Veeg met je vinger over de gegevens die je onzichtbaar wilt maken, zoals: jouw BSN, handtekening en/of je pasfoto.
  6. Watermerk toevoegen: Kies de kleur van het watermerk en vul eventuele informatie in, zoals voor wie de kopie is en waarvoor deze nodig is.
  7. Opslaan en delen: Sla de KopieID op met of zonder watermerk en deel deze met de benodigde personen of instanties.

Let op: Als je de KopieID direct deelt, blijft het watermerk zichtbaar op de kopie.

Conclusie

Het bewust omgaan met identiteitsgegevens is essentieel in een digitale wereld vol met potentiële risico's. Met deKopieID-app van de overheid wordt er op een eenvoudige manier bijdragen aan jouw online veiligheid en de bescherming van jouw persoonsgegevens.

Neem de tijd om de app te installeren en gebruik deze verstandig om jezelf te beschermen tegen identiteitsfraude.

Jouw veiligheid staat bij ons voorop!

Mocht je nog hulp nodig hebben: Onze studenten voor je klaar!

Maak de afspraak
Terug
Veilig omgaan met identiteitsgegevens en de KopieID-app van de rijksoverheid