Bel ons Maak een afspraak
Direct contact?

Videobellen met Whatsapp

Sinds juni kun je met maar liefst 8 mensen tegelijkertijd videobellen. Blijf makkelijk digitaal verbonden met je naasten!


Groepsvideobellen met Google

Bellen, chatten en videobellen: het kan allemaal met Google Hangouts.


Wat betekenen die vinkjes in WhatsApp?

Vraag jij je ook af wat die vinkjes bij een door jou gestuurd bericht betekenen?


Hoe maak je mooie foto’s met je mobiel?

Wil jij ook mooie foto’s maken met je mobiel?


Online back-up maken, hoe werkt dat?

Regelmatig een back-up van je computer/laptop maken is belangrijk om gegevensverlies te voorkomen.


Je PC opruimen, hoe doe je dat?

Het is belangrijk om je computer goed te (laten) onderhouden. Zo voorkom je dat je computer vol raakt, problemen krijgt en/of traag wordt.


Videobellen met Skype

Gemakkelijk en gratis contact houden met familie en vrienden (over de hele wereld)? Het kan via Skype.


Zo beheer je de meldingen op je telefoon

Meldingen zijn vensters met mededelingen van apps die in het scherm van je telefoon of tablet verschijnen.


Weet jij hoeveel batterij je apps gebruiken?

Is aan het einde van de dag je iPhone of iPad helemaal leeg en weet je niet waardoor dit komt?


Advies van onze IT-Studenten: Welk emailprogramma is het beste?

Er zijn tegenwoordig veel verschillende e-mailprogramma's beschikbaar. Wellicht vind je het een moeilijke keuze welke het beste is. Welke voor jou perfect is, hangt af van verschillende factoren. Wat zijn je voorkeuren? Welk besturingssysteem gebruik je?


Herstelopties voor Gmail en Outlook e-mailaccounts: wat te doen bij vergeten wachtwoorden

Een van de meest voorkomende digitale problemen waar mensen tegenaan lopen, is het vergeten van wachtwoorden voor hun e-mailaccounts. Of het nu gaat om een Gmail- of Outlook-account, het kan behoorlijk frustrerend zijn om geen toegang meer te hebben tot belangrijke e-mails en informatie. Gelukkig bieden zowel Gmail als Outlook verschillende herstelopties om je weer toegang te geven tot je account. Hieronder bespreken we de stappen die je kunt volgen om je wachtwoord opnieuw in te stellen voor beide platforms.


Het digitale vragenuurtje: persoonlijke les door een IT-student bij jou thuis

In een tijd waarin technologie ons leven steeds meer doordringt, is het begrijpelijk dat je wel eens met vragen zit over hoe je jouw digitale apparaten het beste kunt gebruiken. Van e-mailinstellingen tot netwerkconfiguraties, van veilig internetgebruik tot het beheren van wachtwoorden: het kan soms overweldigend zijn. Gelukkig sta je er niet alleen voor. Met ons nieuwe vragenuurtje bieden we jou de kans om al je brandende vragen te stellen aan een ervaren student, gewoon bij jou thuis.


Een computer beveiligen tegen virussen: essentiële tips

In onze digitale samenleving is de computer een onmisbaar hulpmiddel geworden. Maar velen zijn zich niet bewust van de gevaren die gepaard gaan met deze voortdurende interactie met technologie.


Hoe herken ik een phishing e-mail? 9 actuele tips om veilig online te blijven

Het is een uitdaging om te bepalen of een e-mail veilig is om te openen, vooral met de toenemende complexiteit van phishingaanvallen. Hier zijn negen tips om potentiële phishing-e-mails te herkennen.


Wifiproblemen? Hier zijn 5 tips om ze op te lossen

Een goede internetverbinding is tegenwoordig essentieel in ons dagelijks leven. Of je nu aan het streamen bent, e-mails verstuurt of gewoon surft op het web, een betrouwbare wifi-verbinding is onmisbaar. Maar wat als die verbinding niet zo sterk is als je zou willen? Geen zorgen, we hebben hier negen tips verzameld om je te helpen je wifi-problemen op te lossen.


Veilige hulp op afstand met TeamViewer: Online hulp aan huis

Ben je ooit gefrustreerd geweest door technische problemen die je niet zelf kon oplossen? Gelukkig is er een oplossing die veilig, efficiënt en gemakkelijk is: hulp op afstand via TeamViewer. We begrijpen de bezorgdheid die sommige mensen hebben over hackers en privacy. Daarom willen we je graag geruststellen en laten zien hoe TeamViewer veilige en betrouwbare hulp op afstand kan bieden, zonder zorgen.


Verbeter je digitale vaardigheden: een gids voor een leven lang leren

Wij geloven oprecht dat het nooit te laat is om je digitale vaardigheden bij te spijkeren. Of je nu net begint met het ontdekken van de wereld van technologie of al enige ervaring hebt, wij staan klaar om je te begeleiden op deze digitale reis.


Ontdek de vernieuwingen van Microsoft Outlook: Upgrade jouw digitale ervaring!

We kregen de laatste tijd erg veel vragen over de nieuwste ontwikkelingen van Microsoft Outlook. Laten we samen de voordelen en veranderingen van het nieuwe Outlook verkennen en ontdekken hoe deze updates jouw gebruikersgemak kunnen verrijken. Dit blog geeft je een kort overzicht over de opmerkelijke verschillen tussen het nieuwe en oude Outlook.


Ontdek de magie van een digitale voorjaarsschoonmaak!

Het is nooit te laat om je digitale leven een frisse start te geven. Met de lente in aantocht, is het tijd om de ramen te openen, een frisse bries binnen te laten en je huis op te ruimen. Doe niet alleen een voorjaarsschoonmaak in je huis, maar neem je computer ook mee in dit nieuwe begin!


Ontsnap aan de digitale drukte: Een gids voor een digitale detox

Nu de dagen steeds zonniger worden, geloven wij dat het belangrijk is om na te denken over ons schermgebruik. We vinden het belangrijk om af en toe echt even afstand te nemen van de digitale wereld en te genieten van een moment van rust en reflectie. Of je nu voortdurend verbonden bent via je smartphone, tablet of computer, wij zijn hier om je van tips te voorzien die je helpen een gezonde balans te vinden in je digitale leven.


AI – ChatGPT Wat is het eigenlijk?

Misschien heeft u de termen "AI" en "ChatGPT" de laatste tijd vaker gehoord, maar wat betekenen ze eigenlijk? Maak je geen zorgen, we zullen deze complexe concepten op een eenvoudige en vriendelijke manier uitleggen.


Veilig omgaan met identiteitsgegevens en de KopieID-app van de rijksoverheid

Internetfraude en het veilig gebruik van overheidsapps zijn onderwerpen die steeds meer aandacht verdienen. In dit blogartikel richten we ons op de bewustwording rondom identiteitsfraude en laten wij zien hoe je veilig een kopie van jouw ID-kaart of paspoort kunt maken met de officiële app van de overheid: KopieID.


De maand van de Digitale Fitheid: Hoe je balans vindt in een scherm-georiënteerde wereld

Het is maart, de maand van de digitale fitheid. Ook bij Studentaanhuis zijn wij bewust bezig met wat dat voor ons betekent. Zo staat deze maand veel in het teken van efficiëntie onder schermwerkers, maar bekijken wij dit nog een stuk breder.


Wat moet je doen als slachtoffer van een datalek?

Datalekken kunnen voorkomen bij organisaties met gevolg dat veel privégegevens op straat komen te liggen. Deze gegevens vallen dan mogelijk in de handen van derde partijen, die deze gegevens kunnen gebruiken voor bijvoorbeeld phishing.


Verouderde software

Veel mensen maken tegenwoordig nog gebruik van verouderde software. Het gaat dan vaak om programma’s en software die door de fabrikant niet meer ondersteund wordt, waardoor er geen updates meer voor uitgebracht worden.


Veilig internetten op wifi

Thuis heb je je wifi helemaal goed ingesteld en kun je veilig internetten. Zonder er over na te denken verbind je buitenshuis met een openbaar wifinetwerk en doet alles wat je online gewend bent. Let op! Want hackers maken daar dankbaar gebruik van en kunnen zo je creditcardgegevens, belangrijke e-mails of inloggegevens stelen.


Veilig internetbankieren

Internetbankieren is razend populair en in Nederland gelukkig behoorlijk veilig. Toch komt fraude helaas voor en zijn er altijd internetcriminelen die beveiligingscodes en andere bankgegevens proberen te achterhalen.


iCloud aanmaken: voorkom dat je deze 7 functies mist

iCloud aanmaken en profiteren van 7 belangrijke functies van Apple? Hulp door 1.000+ ervaren IT-studenten die weten hoe het werkt.


iMac opschonen: sneller werken met een schone schijf

Jouw iMac opschonen om die sneller te maken of om schijfruimte te vergroten? Oplossingen door 1.000+ ervaren IT-studenten.


Windows 10 sneller maken: voorkom een onnodig trage PC

Wondows 10 sneller maken? Ontdek 2 belangrijke redenen voor traag opstarten. Oplossingen door 1.000+ ervaren IT-studenten.


‘Wat is ransomware en wat doe ik ertegen?’

Ransomware is kwaadwillende software die (een deel van) de gegevens van je computer versleutelt, waardoor je er niet meer bij kan. Internetcriminelen vragen vervolgens losgeld (‘ransom’). Zij beloven dat je weer toegang krijgt tot je gegevens na het betalen. Dit losgeld moet meestal worden betaald met zogenaamde cryptovaluta, bijvoorbeeld Bitcoin. Dit doen ze omdat transacties die via Bitcoin worden gedaan veel moeilijker te traceren zijn dan normale transacties.


‘Wat is een phishingmail en hoe herken ik die?’

Een phishingmail is een mail die kwaadwillende mensen naar je e-mailadres sturen om gegevens af te troggelen. Phishingmails zijn er in allerlei vormen en maten. Het kan een mail van je bank of internetprovider zijn, maar ook van een zogenaamd buitenlands familielid die een erfenis voor je heeft.


Computer opschonen: Windows 10 weer als een zonnetje

Jouw computer opschonen met Windows 10? Ontdek 5 redenen die de computer onnodig traag maken.


iMac loopt vast: trek nooit zomaar de stekker eruit!

Loopt jouw iMac (steeds) vast en weet je niet goed wat je moet doen? Hulp door 1.000+ ervaren IT-studenten die weten wat er nodig is.


Acer laptop blijft hangen bij opstarten: dit kun je eraan doen

Blijft jouw Acer laptop hangen bij het opstarten? En lijkt niets meer te werken? Onze ruim 1.000 ervaren IT-studenten weten raad en lossen het op.


Blijft de muis hangen in Windows 10? Dit kun je er aan doen

Blijft de muis hangen in Windows 10? Heel vervelend als je daar regelmatig mee te maken hebt.


MacBook Air vastgelopen? Geforceerd herstarten of afsluiten

MacBook Air vastgelopen? Oplossingen als jouw Mac vastloopt. Geforceerd hestarten van apps of de complete laptop.


Blijft jouw Asus laptop hangen bij opstarten? Dit is de oplossing

Blijft jouw Asus laptop hangen bij het opstarten? Dit kun je doen aan een zwart scherm of een laptop die uitvalt als je deze wilt starten.


Windows 10 back-up terugzetten: herstel van jouw computer

Windows 10 back-up terugzetten? Ontdek de 3 stappen die belangrijk zijn. Herstel van jouw computer als je last hebt van problemen.


PC leegmaken zonder Windows te verwijderen: kan dat?

Jouw PC leegmaken zonder Windows te verwijderen? Maak jouw computer of laptop klaar voor de verkoop.


Lenovo laptop blijft hangen bij opstarten: wat nu!?

Jouw Lenovo laptop blijft hangen bij het apstarten en je zoekt hulp? 1.000+ ervaren IT-studenten zoeken uit wat er aan de hand is en lossen het op.


MacBook Air opschonen: na jaren weer een snelle laptop

Jouw MacBook Air opschonen? 3 mogelijkheden om jouw laptop na jaren van gebruik weer snel te maken. 1.000+ ervaren IT-studenten.


Met welke soorten virussen op de PC kun je te maken krijgen?

Welke soorten virussen voor de PC zijn er? Een overzicht, van gevaarlijk tot slechts lastig. Oplossing door 1.000+ ervaren IT-studenten.


Trage MacBook Pro? Dit is er waarschijnlijk aan de hand

Last van een trage MacBook Pro? Ontdek wat er waarschijnlijk aan de hand is. Oplossingen door 1.000+ ervaren IT-studenten.


Hoe maak ik een fotoboek? In 7 stappen snel klaar

Fotoboek maken en benieuwd hoe je dat kunt doen? Ontdek hoe je in 7 stappen zelf een fotoboek maakt. Hulp bij downloaden en installatie.


MacBook Pro vastgelopen? Dit kun je eraan doen.

MacBook Pro vastgelopen en krijg je die niet meer aan de praat? Dit kun je eraan doen, zet de computer nooit zomaar uit.


Mail virus opgelopen? Zo kom je er weer volledig vanaf

Mail virus opgelopen en benieuwd wat je daaraan kunt doen? Kom er met onze ervaren IT-studenten weer helemaal vanaf.


Hoe maak ik een Excel-bestand? IT-studenten leggen het je uit

Hoe maak ik een Excel-bestand voor het huishoudboekje? Uitleg over Excel-formules en hoe je hier stap-voor-stap mee kunt leren werken.


Terugzetten iCloud reservekopie lukt niet: wat is er aan de hand?

Het terugzetten van de iCloud reservekopie mislukt? Ontdek wat er aan de hand is. Oplossingen door 1.000+ ervaren IT-studenten.


Opschonen van jouw MacBook Pro: maak meer schijfruimte vrij

Jouw MacBook Pro opschonen? Ervaren IT-studenten die weten wat ze doen. Meer schijfruimte vrij en een snellere computer.


HP laptop herstellen: terug naar de fabrieksinstellingen

Jouw HP laptop herstellen? Terug naar de fabrieksinstellingen en minder ingrijpende oplossingen.


Asus laptop herstellen: terug naar de fabrieksinstellingen

Jouw Asus laptop herstellen als er niets meer werkt? Via het ‘boot-scherm’ terug naar de fabrieksinstellingen van het apparaat.


Trage MacBook Air: wat kun je daaraan doen?

Last van een trage MacBook Air? Gelukkig valt daar wat aan te doen.


Virus mail bij Apple: voorkom schade aan jouw computer

Virus mail van Apple ontvangen of last van phishing? Handige tips om problemen te herkennen en direct hulp bij een virus of andere malware.

Alle Publicaties van Studentaanhuis