088 2200 200 Maak een afspraak
Een laptop waarvan alleen een gedeelte zichtbaar is met stickers van de intel processor zichtbaar.

15/05/2019

‘Groot lek ontdekt in Intel-processors’

Nederlandse onderzoekers hebben een lek ontdekt in processors van Intel die in vrijwel elke computer zitten. Internetcriminelen krijgen hiermee de mogelijkheid om gevoelige data, bijvoorbeeld wachtwoorden en bankgegevens, uit het geheugen van de computer te halen.

Een desktop computer met een grote waarschuwing van een virus in beeld.

10/05/2019

‘1 op de 3 thuiscomputers loopt een serieus veiligheidsrisico’

Veel particuliere computers zijn niet veilig. Dat blijkt uit een uitgebreide steekproef van de Consumentenbond. Op de pc’s staat ongewenste, gevaarlijke of verouderde software en consumenten gebruiken vaak onveilige wachtwoorden. In een derde van de gevallen is direct ingrijpen noodzakelijk.

Een laptop met een groot blokkeerteken er overheen.

09/05/2019

‘Wat is ransomware en wat doe ik ertegen?’

Ransomware is kwaadwillende software die (een deel van) de gegevens van je computer versleutelt, waardoor je er niet meer bij kan. Internetcriminelen vragen vervolgens losgeld (‘ransom’). Zij beloven dat je weer toegang krijgt tot je gegevens na het betalen. Dit losgeld moet meestal worden betaald met zogenaamde cryptovaluta, bijvoorbeeld Bitcoin. Dit doen ze omdat transacties die via Bitcoin worden gedaan veel moelijker te traceren zijn dan normale transacties.

Een visualisatie van mail die gefisht wordt uit een laptop.

25/09/2018

‘Wat is een phishingmail en hoe herken ik die?’

Een phishingmail is een mail die kwaadwillende mensen naar je e-mailadres sturen om gegevens af te troggelen. Phishingmails zijn er in allerlei vormen en maten. Het kan een mail van je bank of internetprovider zijn, maar ook van een zogenaamd buitenlands familielid die een erfenis voor je heeft.

Logo van de google assistent

26/07/2018

‘De Google Assistent spreekt vanaf vandaag ook Nederlands.’

Vanaf vandaag spreekt de Google Assistent Nederlands. Je kunt de assistent verschillende vragen stellen, bijvoorbeeld: Staat er file? Hoe kom ik bij de dichtstbijzijnde snackbar? Wat is de weersverwachting voor dit weekend? Wat is het laatste nieuws van vandaag?

Alle Publicaties van Studentaanhuis