Telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 20:00 uur en op zaterdag van 9:00 uur tot 13:00 uur via 088 2200 200

Fiets staat tegen een muur aan bij een voordeur.

Publicaties

Het facebook icoon meerdere keren.

18/04/2018

‘Facebook komt met optie voor gezichtsherkenning’

Facebook komt in Europa deze week met een nieuw privacy menu. Iedere gebruiker moet daarin aangeven welke data de app mag gebruiken. Een van de opties in het menu is het in- of uitschakelen van gezichtsherkenning.

Het facebook icoon met gerelateerde woorden eromheen.

10/04/2018

'Zo zie je of jouw Facebook-data zijn gelekt'

Facebook heeft een pagina gelanceerd waarmee je kunt controleren of jouw gegevens in de handen zijn gekomen van Cambridge Analytica. In Nederland gaat het volgens het sociale netwerk om ruim 89.000 gebruikers.

In het groot 2018 waar digitale apparten bij staan

09/04/2018

‘Facebook neemt maandag contact op met slachtoffers dataschandaal’

Facebook gaat maandag de 87 miljoen gebruikers een bericht sturen die zijn getroffen door het dataschandaal rond Cambridge Analytica.

In het groot 2018 waar digitale apparten bij staan

07/04/2018

'Spotify gaat muziekspeler voor in auto aankondigen'

Muziekdienst Spotify zou plannen hebben voor een speciale muziekspeler in de auto.

In het groot 2018 waar digitale apparten bij staan

06/04/2018

‘Vier op tien ouders voelen zich schuldig over tabletgebruik kinderen’

Ruim een derde van de ouders (37 procent) zegt het handig te vinden om kinderen bezig te houden door hen achter een tablet, telefoon of televisie te zetten. Vier op de tien ouders voelen zich daar vervolgens schuldig over.

In het groot 2018 waar digitale apparten bij staan

06/04/2018

‘Storing trof gebruikers Microsoft Office 365’

Door een storing konden sommige gebruikers van Microsofts betaalde dienst Office 365 niet gebruikmaken van hun e-mail of documenten.

In het groot 2018 waar digitale apparten bij staan

15/03/2018

'QR-code kan iPhone naar verkeerde website sturen'

De ingebouwde QR-scanner in de camera-app van Apple bevat een kwetsbaarheid waardoor gebruikers naar een verkeerde website gestuurd kunnen worden.

Een smartphone scherm met social media apps

06/01/2018

Nederlandse ouderen steeds actiever op sociale media

Ouderen zijn steeds actiever op sociale media als Whatsapp en Skype. Vooral onder 65- tot 75-jarigen steeg het sociale mediagebruik flink: maar liefst twee op de drie ondervraagden in deze groep gaf aan actief te zijn op sociale media. Vijf jaar geleden was dat nog een kwart.

In het groot 2018 waar digitale apparten bij staan

03/01/2018

Acht belangrijke tips voor een veilig digitaal 2018

Ga je dit jaar stoppen met roken? Meer sporten? Beter op je geld letten? Allemaal goede voornemens, maar denk ook aan je online leven. Deze acht tips bezorgen je een veilig digitaal 2018.

Hand die een smartphone vasthoudt

23/10/2017

Een aantal tips om je Android-smartphone weer snel te maken

Loopt je Android-telefoon de laatste tijd snel leeg? Je bent niet de enige die daar last van heeft. Hieronder vind je 9 handige tips, om jouw smartphone weer wat sneller te maken!

Een wifi symbool met klein eroverheen laptop, smartphone, tablet en tv

17/10/2017

Wifi-lek treft miljoenen Nederlanders: zo bescherm je jezelf

Door een ernstig lek in onze wifi-netwerken is het mogelijk dat kwaadwillenden meegluren met wat jij op het internet doet. Het advies luidt: updaten, maar voor sommige apparaten is dat dringender dan andere.

Een oplichtende smartphone met een slot symbooltje over het scherm

14/10/2017

Mobiele malware

Mobiele malware is een manier voor internetcriminelen om persoonlijke gegevens te ontfutselen, door kwaadaardige software te installeren, en deze te gebruiken om bijvoorbeeld identiteitsfraude te plegen of geld van je bankrekening af te schrijven. Mobiele malware wordt voornamelijk verspreidt via e-mail, SMS en links op websites.

Code text met een slot symbool eroverheen

13/10/2017

Nieuwe Android-ransomware verandert je pincode

Een nieuwe ransomware-variant voor Android zet al je bestanden op slot en verandert je pincode. Daarna vraagt het virus ongeveer 45 euro om weer toegang te krijgen tot je smartphone of tablet.

Laptop op een bureau

10/10/2017

Deze studenten bieden eerste hulp bij digitale glijpartijen

Zelfredzaamheid is niet vanzelfsprekend, stelt de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid. Bij Student-aan-Huis kunnen ze daarvan meepraten. Daar wordt de digitale worsteling van ouderen zichtbaar..

Het outlook logo

20/09/2017

Outlook spreekt Zweeds in plaats van Nederlands na update

Werkt je mailprogramma opeens in het Zweeds? Dan ben je slachtoffer geworden van een slechte Outlook-update.

Het google logo

11/09/2017

Google verwijdert desktop-app Google Drive

De desktop-app van Google Drive verdwijnt vanaf 12 maart 2018. Op 11 december wordt de ondersteuning voor de app stopgezet.

Smartphone met het youtube logo erop

29/08/2017

YouTube vernieuwt vormgeving site en apps

YouTube heeft voor het eerst in zijn twaalfjarige bestaan een vernieuwd logo, en ook de site en apps zijn op de schop gegaan.

Code tekst met een slot symbool eroverheen

24/08/2017

Deze Nederlandse hacker legt uit hoe hij bij je inbreekt

Klik niet lukraak op linkjes en knopjes. Dat is het advies van Dirk-Jan Mollema, die voor zijn werk bij Fox-IT bedrijven en mensen hackt. "Het is eigenlijk vrij simpel als je de basis begrijpt."

Het facebook logo

15/08/2017

Facebook brengt verkoopplatform Marketplace uit in Nederland

Facebook brengt zijn Marketplace-omgeving uit in Nederland. In dit aparte onderdeel van het sociale netwerk kunnen spullen worden gekocht of verkocht.

Whatsapp logo met een uitroepteken erbij

21/07/2017

Lidl en Albert Heijn waarschuwen voor WhatsApp-oplichting

Een WhatsApp-bericht met malafide software heeft zich snel verspreid. De afzenders lijken de supermakten Lidl, Albert Heijn en Delhaize, maar in werkelijkheid zijn het criminelen die op jacht zijn naar persoonlijke gegevens.

Bar met "wifi zone" text op het raam

16/06/2017

Kijk uit voor openbare wifinetwerken: zo internet je veilig

Nederlandse jongeren maken massaal gebruik van openbare wifi-netwerken en houden het minst rekening met de risico's, meldt het CBS vandaag. Maar wat zijn dat dan voor risico's, en hoe bescherm je jezelf?

Smartphone die buiten gebruikt wordt

01/06/2017

Wat betekenen de nieuwe roamingregels?

Elke keer als je de grens overgaat, gebeurt het. Het 3G- of 4G-signaal verdwijnt uit beeld op jouw telefoon en je ontvangt geen whatsappjes meer en kunt op YouTube niks meer bekijken. je bent afhankelijk van wifi, tenzij je tegen hogere tarieven gaat roamen.

Een overdracht van geld tussen de gebruikers computer en de oplichter

29/05/2017

Online opgelicht? Dan bent u uw geld waarschijnlijk kwijt

Mensen die via internet een product hebben besteld maar dat niet hebben ontvangen, slagen er bijna nooit in hun geld terug te krijgen. Dat blijkt uit een publieksonderzoek door de regionale omroepen en de NOS waaraan ruim 1700 gedupeerden hebben meegedaan.

Een laptop met malware op de achtergrond en op de voorgrond wordt geld overgedragen naar een hand met handschoen aan.

18/05/2017

Moet je je zorgen maken over de Wanacry-ransomware?

Wereldwijd hebben honderdduizenden mensen last van de Wanacry-ransomware. Wat is er zo gevaarlijk aan en moet je je zorgen maken?

Hand houdt een smartphone op

18/05/2017

'Veel smartphones lopen achter met beveiligingsupdates'

Ruim een kwart van de Android-smartphones in Nederland heeft niet de meest recente beveiligingsupdate, omdat die door de fabrikant niet wordt aangeboden.

Twee meiden liggend op de bank lachen naar hun mobieltjes.

20/03/2017

Seks tijdens het surfen

39 procent van de kinderen krijgt online bloot- en seksbeelden te zien terwijl ze surfend op zoek zijn naar iets anders; slechts 17 procent zoekt het zelf op.

Openstaande laptop met windows 10 erop

05/12/2016

Windows 10-update zorgt voor internetproblemen

Een update van Windows 10 zorgt sinds maandag 5 december voor problemen met de internetverbinding van pc's. Providers KPN en Ziggo zeggen het probleem samen met Microsoft te onderzoeken.

Vrouw kijkt verward op haar mobiel.

28/09/2016

Mobiele telefoon doelwit van internetcriminelen

Internetcriminelen richten hun pijlen in toenemende mate op mobiele telefoons. Voor het eerst constateert Europol in het jaarlijkse trendrapport over digitale criminaliteit dat vandaag verschijnt, dat mobiele malware een serieus probleem is. En dat niet alleen: de virussen bedoeld voor smartphones worden ook geavanceerder.

Student en klant buigen zich over het probleem.

29/07/2016

Computer vergrendeld door criminelen: betalen of niet?

Computers worden steeds vaker vergrendeld door criminelen, die slachtoffers vervolgens aftroggelen. Hoewel het aanlokkelijk lijkt, is betalen om deze ‘ransomware’ uit te schakelen meestal een slecht idee.

Een rechtopstaande externe harde schijf om een backup op te maken

28/07/2016

Zo maakt u een back-up van uw smartphone

Foto’s, video’s, notities, afspraken, apps… De gegevens op uw smartphone wilt u niet kwijtraken wanneer uw telefoon wordt gestolen of kapot gaat. Het is daarom slim een back-up te maken van uw smartphone, ook wel een reservekopie. Dat kan uw telefoon zelf doen, als u de juiste instellingen weet te vinden. Wij wijzen u de weg.

Printer op een houten tafelblad

01/06/2016

'HP-printers accepteren geen huismerk-inkt meer'

Er zijn problemen met printers van het merk HP. Consumenten melden op sociale media en aan de NOS dat apparaten van HP sinds dinsdag geen inkt meer accepteren van andere - meestal goedkopere - huismerken.