Bel ons Maak een afspraak
Direct contact?Er zijn tegenwoordig veel verschillende e-mailprogramma's beschikbaar. Wellicht vind je het een moeilijke keuze welke het beste is. Welke voor jou perfect is, hangt af van verschillende factoren. Wat zijn je voorkeuren? Welk besturingssysteem gebruik je?

Uiteindelijk is het natuurlijk een persoonlijke keuze welk e-mailprogramma je wilt gebruiken, maar onze tips helpen jou op weg in deze reis. Zo weet je precies waar je aan toe bent en kan je zelfverzekerd kiezen voor het beste programma voor jouw situatie.

Een e-mailprogramma, of toch een webmail?

Als je e-mails bekijkt via een webpagina zoals Google, spreek je van een webmaildienst. Je kunt sommige e-mails ook bekijken via een speciaal e-mailprogramma, zoals Microsoft Outlook of Apple Mail. Dit zijn dan geen webmails. Als je graag op meerdere apparaten toegang wilt hebben tot je e-mail zonder extra software te installeren, is het handig om een webmail te hebben. Maakt dit je niet uit of wil je maar op één apparaat werken? Dan kan het juist fijn zijn om een e-mailprogramma te installeren.

Microsoft Outlook

Microsoft Outlook is het standaard e-mailprogramma van Microsoft. Het maakt deel uit van Microsoft 365, wat een betaald pakket is samen met Word en Excel. Outlook kan gebruikt worden op Windows-apparaten, maar ook op Mac-apparaten. Als je voor dit pakket niet wil betalen zijn er genoeg gratis alternatieven, zoals Gmail.

Gmail

Gmail is de standaard e-maildienst van Google. Het is beschikbaar op zowel Windows als Mac-apparaten. Het is geheel gratis en heeft een duidelijke indeling. Gmail is een webmaildienst die je via elke browser kunt bekijken. Je hoeft hiervoor dus niks te downloaden of te installeren. Bij Gmail is er een optie om spam-mails te filteren. Deze komen in een speciale map die je ook kunt bekijken, maar ze komen dan niet tussen al je normale mailtjes door. Zo blijft je inbox schoon en opgeruimd. In tegenstelling tot webmails van je provider, zoals bijvoorbeeld KPN-webmail, blijft je Gmail-account altijd bestaan. Hij vervalt niet zodra je voor een andere provider kiest.

Apple Mail

De Apple Mail is standaard voor Mac-apparaten en het is een gratis e-mailvariant. Het is helaas niet mogelijk om Apple Mail te gebruiken op Windows. Het is een programma dat makkelijk en simpel in gebruik is, en het werkt via de iCloud. Het programma van Apple Mail werkt ook met andere e-mailadressen, zoals Gmail.

De beste keuze

Wat nu de beste keuze is, dat is aan jou. Kom je er niet uit? Studentaanhuis staat altijd voor je klaar. Neem contact met ons op en maak een afspraak met een ICT-student voor ons digitale vragenuurtje. Onze studenten staan klaar met raad en daad en helpen je graag.

Maak een Afspraak
Terug
Advies van onze IT-Studenten: Welk emailprogramma is het beste?