Bel ons Maak een afspraak
Direct contact?Wil jij ook mooie foto’s maken met je mobiel? Bijvoorbeeld van je tuin of lekker tijdens je wandeling? Of krijg je het maar niet voor elkaar om een scherpe foto te maken? Met deze 3 tips maak je gegarandeerd een goede foto!

1. Gebruik de camera aan de achterkant van je mobiel

Op de meeste (zo niet alle) smartphones zitten tegenwoordig minimaal 2 camera’s. Eentje aan de voorzijde (voor selfies) en eentje aan de achterzijde. Deze laatste is over het algemeen het best (heeft de meeste pixels) en levert foto’s op die je zelfs kan (laten) afdrukken.

2. Zoom niet / zo min mogelijk in

Een beetje inzoomen met je mobiel is niet zo erg, maar hoe sterker je inzoomt hoe minder scherp je foto wordt. Het zoomen gebeurt namelijk via de software in plaats van met een speciale lens (zoals bij een fototoestel wel het geval is). Probeer liever dichterbij hetgeen je probeert te fotograferen te gaan staan.

3. Scherpstellen

Scherpstellen met een mobiel is niet heel ingewikkeld, omdat het programma je daar al vaak mee helpt. Mocht je camera op iets anders scherpstellen dan je zelf wil, is er een heel simpel trucje om het scherp te laten stellen op datgene dat jij scherp wilt hebben: tik in het scherm van je mobiel op het punt dat scherp gesteld moet worden. Hierdoor stelt de camera daar op scherp. Houd de telefoon zo stil mogelijk en tik op de knop waarmee u foto’s kunt maken.

Veel fotografeer plezier toegewenst!

Terug
Hoe maak je mooie foto’s met je mobiel?