Bel ons Maak een afspraak
Direct contact?Meldingen zijn vensters met mededelingen van apps die in het scherm van je telefoon of tablet verschijnen. Zoals een melding dat er een bui aankomt, een nieuw bericht van Facebook of WhatsApp, een ‘pushbericht’ van een nieuwssite, of aanbiedingen van verkoopapps. In dit blog ontdek je hoe je deze meldingen aan of uit kunt zetten.

iPhone/iPad
Je kan heel eenvoudig per app instellen of een melding hiervan op je toegangsscherm getoond mag worden. Dit doe je door naar ‘Instellingen’ > ‘Berichtgeving’ te gaan. Dan zie je een lijst met apps. Klik op het pijltje ‘>’ achter de app om voor die app een melding aan of uit te zetten.

Als dit uitgeschakeld is, zie je ‘Sta berichtgeving toe’ met daarachter een schuifje met een grijze achtergrond. Tik hierop om het in te schakelen. Dan verplaatst het schuifje naar rechts en wordt de achtergrond groen.

Als de schuif groen is zie je het kopje ‘meldingen’ en 3 telefoons met tekst. Hierin kun je kiezen waar je de meldingen van de app wilt zien: in je toegangsscherm, berichtencentrum en/of stroken (van boven naar beneden swipen op je telefoon).

Daar weer onder kun je de geluiden aan- of uitzetten en beslissen wat je met de voorvertoning wilt. Dit doe je voor alle apps waar je de meldingen aan of uit wilt zetten.

Android
Belangrijk: De instellingen kunnen per telefoon verschillen.

  • Open ‘Instellingen’
  • Tik op ‘Apps en meldingen’ en dan ‘Meldingen’
  • Bekijk bij 'Recent verzonden' welke apps je onlangs meldingen hebben gestuurd.
  • Je kunt alle meldingen voor een vermelde app uitschakelen.
  • Tik op de naam van de app om specifieke categorieën meldingen te selecteren.
  • Tik op ‘Alles weergeven van de afgelopen zeven dagen’ om meer apps weer te geven. Als je wilt sorteren op Meest recent of Vaakst, tik je erop.

Tip: Als je 'Recent verzonden' niet ziet, gebruik je een oudere Android-versie. In dat geval tik je op App-meldingen en daarna op een app. Je kunt meldingen, meldingsstipjes en meldingscategorieën in- of uitschakelen. Als een app categorieën heeft, kun je op een categorie tikken voor meer opties.

Terug
Zo beheer je de meldingen op je telefoon