Bel ons Maak een afspraak
Direct contact?Thuis heb je je wifi helemaal goed ingesteld en kun je veilig internetten. Zonder er over na te denken verbind je buitenshuis met een openbaar wifinetwerk en doet alles wat je online gewend bent. Let op! Want hackers maken daar dankbaar gebruik van en kunnen zo je creditcardgegevens, belangrijke e-mails of inloggegevens stelen.

Dit betekent echter niet dat je nooit meer met een openbaar wifinetwerk kan verbinden! Met onderstaande tips kun je ook buitenshuis veilig blijven internetten.

  1. Update je telefoon/tablet/computer
  2. Zorg dat je altijd de laatste (beveiligings)updates van het betreffende apparaat hebt geïnstalleerd. Verouderde software beschikt regelmatig over beveiligingslekken die misbruikt kunnen worden door internetcriminelen.

  3. Zet wifi uit als je het niet nodig hebt
  4. Ben je buiten de deur? Zet je wifi uit! Ook als je niet bent verbonden verstuurt je telefoon informatie uit naar wifinetwerken in de buurt.

  5. Gebruik apps in plaats van websites
  6. Apps als Facebook en internetbankieren maken al gebruik van een beveiligd netwerk. Wat betekent dat de gegevens die worden verstuurd, automatisch worden versleuteld. Dus, kun je datgene dat je wilt doen, via de app doen? Gebruik dan altijd de app in plaats van een website.

  7. Als je toch een website bezoekt
  8. Als je toch een website bezoekt op een openbaar wifinetwerk, check dan of je een veilig netwerk hebt op de website die je bezoekt. Controleer of de URL logisch is / klopt en of er een slotje verschijnt in de adresbalk. Vooral bij internetbankieren en bij het inloggen met gegevens is het belangrijk dat je dit ziet. Is het slotje rood of krijg je een rode driehoek met uitroepteken? Log dan niet in om de risico’s te beperken!

Geef hackers geen kans!

Wil je meer weten over de mogelijkheden hoe je veilig kunt internetten (op wifi)? Of kun je wel wat hulp gebruiken bij het beveiligen van je apparaten? Onze studenten helpen je natuurlijk graag om zo veilig mogelijk online te zijn. Zij fixen het wel!

Maak de afspraak!

Terug
Veilig internetten op wifi