Bel ons Maak een afspraak
Sinds de komst van Windows 10 brengt Microsoft elk jaar twee grote updates uit, een in het voorjaar en een in het najaar. De Windows 10 Mei 2021 update is de allernieuwste grote update. Deze richt zich vooral op de stabiliteit en veiligheid van je systeem.

Stabiliteit en veiligheid

Het downloaden en instellen van de updates van Windows 10 brengt tot nu toe helaas vaak problemen met zich mee. Hierdoor lukt het vaak niet om de update goed uit te voeren en kan de computer zelfs volledig vastlopen.

Ook nadat de update is uitgevoerd, zijn er vaak problemen met bijvoorbeeld de randapparatuur, zoals de printer, en met andere software en programma’s die op de computer draaien, zoals het antivirusprogramma.

Omdat er bij de Windows10 Mei 2021 update geen nieuwe functionaliteiten worden meegegeven, is het risico met betrekking tot fouten tijdens en na de installatie van de update gelukkig wat beperkter. Toch kan ook door deze update de printer ineens niet meer werken of werkt je antivirusprogramma niet meer optimaal. Het is voor de stabiliteit en de veiligheid van je computer belangrijk dat de update goed en volledig wordt uitgevoerd en dat na de update de overige programma’s gecontroleerd worden.

Wat heb je na de update

Dit keer dus helaas geen nieuwe functies. Microsoft heeft aangekondigd dat die in de update van dit najaar zullen zitten.

Maar na het installeren van deze update:

  • is je computer betrouwbaarder in gebruik en loopt minder snel vast;
  • ben je voorzien van de laatste beveiligingsstandaarden zodat je minder snel te maken hebt met schadelijke software (zoals bijvoorbeeld computervirussen);
  • ben je in de toekomst voorzien van nieuwe updates.

Daarnaast moet je je goed realiseren dat je altijd een verhoogd risico loopt op internetcriminaliteit als je de laatste update niet of te laat installeert.

Voorwaarden

Voor het draaien van een succesvolle update dient je apparaat ten minste 4GB RAM geheugen en 20 - 30GB schijfruimte beschikbaar te hebben.

Daarnaast is noodzakelijk om je apparaat op onderstaande software-voorwaarden te checken. Wanneer er namelijk een van onderstaande zaken aan de orde is kan dat een negatieve invloed hebben op het updateproces.

  • Software die niet nodig is of de computer vertraagt;
  • Schadelijke software, zoals computervirussen;
  • Verouderde stuurprogramma’s, zoals bijvoorbeeld niet ge-update software voor de printer en andere gekoppelde devices;
  • Verouderde (niet ondersteunde) software.

Back-up

Tot slot is het van groot belang dat je voordat je de back-up gaat installeren, eerst een goede back-up maakt van je belangrijkste bestanden.

Microsoft heeft de update zo ontwikkeld, dat er in principe geen fouten zouden kunnen ontstaan. Maar omdat zij geen rekening kunnen houden met de status van elke individuele computer en ook niet met andere software die op de computer draait, bestaat er altijd een kans dat er toch iets misgaat en zelfs dat de computer kan crashen.

Met een goede back-up van je belangrijke bestanden, ben je er zeker van dat je die dan niet definitief kwijt bent.

Hulp bij de installatie

Wil je zeker weten of je apparaat aan de hardware- en softwarevoorwaarden voldoet, zodat de update succesvol gedaan kan worden?

Maak dan nu een afspraak met één van onze studenten.

Onze student stelt samen met je vast of de computer de update aankan. Vervolgens zorgt de student er natuurlijk voor dat de Windows 10 update volledig, veilig en goed wordt geïnstalleerd. Ook zorgt de student er voor dat alle andere software op de computer en de randapparatuur, zoals bijvoorbeeld je printer, ook na de update goed werken.

Vraag een afspraak aan

Vul ons online aanvraagformulier volledig in. Eén van onze medewerkers neemt spoedig telefonisch contact met je op om de afspraak definitief in te plannen.

Klantnummer vergeten?

Vraag zelf een afspraak aan

Vul ons online aanvraagformulier volledig in. Eén van onze medewerkers neemt spoedig telefonisch contact met je op om de afspraak definitief in te plannen.

Vraag een afspraak aan

Vul onderstaande gegevens volledig in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Vraag een afspraak aan

Zelf een student inplannen

Meer info...

Minder info...

Voor alle klanten van Studentaanhuis is het mogelijk om online zelf een afspraak te boeken met een van onze studenten. Dit kan voor een groot aantal vragen of problemen. In slechts enkele stappen is de afspraak snel en makkelijk gemaakt.

Inplannen

Ik wil een afspraak aanvragen

Meer info...

Minder info...

Vul ons online aanvraagformulier volledig in. Eén van onze medewerkers neemt spoedig telefonisch contact met je op om de afspraak definitief in te plannen. Dit gebeurt vaak nog dezelfde dag. Bij drukte kan het zijn dat je de volgende werkdag gebeld wordt.

Een klant die geholpen wordt door een student van Studentaanhuis

Vraag een afspraak aan

Ben je al een klant van Studentaanhuis?

Hulp nodig bij het aanvragen van een afspraak?

Bel: 088 2200 200

Onze klanten beoordelen ons met een 9,0

Zelf online je student inplannen?

Als bestaande klant kun je ook direct zelf een afspraak inboeken met één van onze slimme studenten. In slechts enkele stappen is de afspraak snel en makkelijk gemaakt.

Boek student in
Windows Mei Update