Bel ons Maak een afspraak
Direct contact?

Voor Hulp op Afstand gebruiken wij het programma “TeamViewer”. Dit biedt een beveiligde verbinding waarbij de student je computer overneemt. Hierbij kan je precies zien wat de student doet. Aan het einde van de afspraak wordt de verbinding met TeamViewer op beide computers verbroken en kan de student niet meer meekijken.

TeamViewer is uitgerust met een aantal belangrijke veiligheidsfuncties, waardoor het programma zonder risico gebruikt kan worden.

Om TeamViewer te kunnen gebruiken, moet deze eerst gedownload worden. Heb je hulp nodig bij het downloaden? Hieronder vind je per besturingssysteem en browser hoe het werkt.

Kies het logo

Klik hieronder op het icoontje dat je ook op je laptop / computer vindt.

Apple

Stap 1. Teamviewer vinden

  • Je hebt een Apple besturingssysteem. Als je zo meteen op “Start de sessie” hebt geklikt, zal de download starten. Als deze is afgerond, kun je de download terugvinden in “Finder”. De “Finder” vind je in je menubalk en ziet er zo uit.
  • Als je de Finder hebt geopend zul je links in de map diverse programma’s zien, zoals hieronder. Daar zul je ook “Downloads” vinden. Klik hier op. Zodra je hierop klikt zul je al je downloads zien. Deze staan gefilterd op dagen/weken, met bijna altijd de datum van vandaag bovenin.
  • Je zal een bestand zien met in de naam “TeamViewer”. Dubbelklik op de naam en het programma start. Daarna zal de student aan de telefoon je verder helpen.

Stap 2. TeamViewer Downloaden

  • Je bent klaar om TeamViewer te downloaden. Klik hieronder om de sessie te starten.
Start de sessie

Windows

Stap 1. Teamviewer vinden

  • Je hebt een Windows besturingssysteem. Als je zo meteen op “Start de sessie” hebt geklikt, zal de download starten. Als deze is afgerond, kun je het programma terugvinden in “Downloads”.
  • Je kunt “Downloads” starten door op je toetsenbord tegelijkertijd de toetsen “ctrl” en “j” in te drukken. Dit hoef je maar 1 seconde vast te houden. “Downloads” verschijnt dan automatisch.
  • Zodra je dit hebt gedaan zul je al je downloads zien. Deze staan gefilterd op dagen/weken, met bijna altijd de datum van vandaag bovenin.
  • • Je zal een bestand zien met in de naam “TeamViewer”. Klik op de naam en het programma start. Daarna zal de student aan de telefoon je verder helpen.

Stap 2. Teamviewer Downloaden

Je bent klaar om TeamViewer te downloaden. Klik hieronder om de sessie te starten.

Start de sessie
Hulp bij het downloaden van Teamviewer