Bel ons Maak een afspraak
Direct contact?iCloud aanmaken en profiteren van 7 belangrijke functies van Apple? Hulp door 1.000+ ervaren IT-studenten die weten hoe het werkt.

Gehoord of gelezen dat je het best iCloud kunt aanmaken, maar weet je niet goed waarom? Je kunt gratis iCloud aanmaken en daarmee voorkom je dat je 7 belangrijke functies van Apple mist. Dit kan gewoon op jouw (mobiele) apparaat, op een Mac of zelfs op een PC, om er meteen gebruik van te kunnen maken.

Onze 1.000+ ervaren IT-studenten bieden je graag hulp bij jouw computer, bijvoorbeeld op het moment dat je een Apple ID of iCloud aan wilt maken. Daarmee voorkomen we bovendien dat je de 7 handige functies mist.

Mis deze 7 functies van iCloud niet

Benieuwd waarom iCloud aanmaken belangrijk is? Je voorkomt daarmee dat je deze 7 functies van Apple mist:

  • Gegevens en contacten synchroniseren
  • Zoek Mijn Apparaat: nooit meer iets kwijt
  • iCloud Drive: bestanden in de Cloud
  • Automatische reservekopie: eenvoudig herstellen
  • Altijd en overal werken in Pages
  • Foto’s automatisch op alle apparaten
  • Gezinsdeling: aankopen samen delen

1. Gegevens en contacten synchroniseren

iCloud van Apple synchroniseert een aantal belangrijke gegevens. Het gaat om jouw contactpersonen, agenda-afspraken en bijvoorbeeld herinneringen. Voeg je op jouw iPhone een nieuw contact toe? Dan kun je daar ook op je iPad of iMac en MacBook direct bij. Bovendien heb je één gesynchroniseerde agenda, voor alle apparaten van Apple die je bezit.

2. Zoek Mijn Apparaat: nooit meer iets kwijt

Apple-apparaten kunnen hun locatie voor je bijhouden. Handig, bijvoorbeeld als je een van de apparaten kwijt bent. Kun je jouw iPhone of iPad even niet meer vinden? Dankzij iCloud kun je op die apparaten een geluid laten afspelen of de locatie op de kaart bekijken. Daarmee voorkom je dat je de apparaten kwijt raakt en niet meer terug kunt vinden.

3. iCloud Drive: bestanden in de Cloud

Wil je zeker weten dat je een belangrijke presentatie bij je hebt of zijn er andere bestanden die je ook onderweg wilt kunnen oproepen? Dankzij iCloud Drive staan de bestanden zowel op je iPhone, iPad als iMac. Vergeet gedoe met een USB-stick of een geheugenkaart, omdat je via internet altijd bij jouw bestanden kunt.

4. Automatische reservekopie: eenvoudig herstellen

De apparaten van Apple staan bekend om hun goede betrouwbaarheid, maar er kan natuurlijk altijd iets misgaan. Door iCloud aan te maken kun je automatische reservekopieën (laten) instellen. Iedere nacht maakt de iPhone of iPad een kopie van het systeem, om daar altijd naar terug te kunnen schakelen als er bijvoorbeeld iets mis gaat met het apparaat.

5. Altijd en overal werken in Pages

Pages, Numbers en KeyNote zijn aangesloten op iCloud, waardoor je daar ook online in kunt werken. Dat is gewoon gratis, waardoor je zelfs op een Windows PC verder kunt werken met de web-versie van iCloud. Door iCloud aan te maken kun je op het laatste moment altijd nog een paar kleine aanpassingen doen.

6. Foto’s automatisch op alle apparaten

Indien je de functie inschakelt zijn de foto’s die je maakt met jouw iPhone ook meteen beschikbaar op jouw iPad en bijvoorbeeld iMac of MacBook. Ze worden automatisch gedeeld door iCloud. Door een Apple ID aan te maken en in te schakelen, kun je jouw foto’s die je mobiel maakt heel eenvoudig op de computer bewerken.

7. Gezinsdeling: aankopen samen delen

De meest voordelige functie van iCloud is misschien wel de functie ‘Gezinsdeling’. Aankopen die het ene abonnee uit het gezin doet zijn ook voor de andere gezinsleden beschikbaar. Films, apps en boeken die je koopt mogen de andere leden ook gratis gebruiken. Het is niet meer nodig om die steeds opnieuw aan te schaffen, waardoor jullie samen eenvoudig op de kosten besparen.

iCloud aanmaken: Apple ID op jouw apparaat of een PC

Wil je graag iCloud aanmaken, maar weet je zelf niet goed hoe dat werkt? Of heb je een Apple ID, maar lukt het niet om gebruik te maken van de verschillende mogelijkheden van iCloud? Onze ervaren IT-studenten weten wat er aan de hand kan zijn. Ze zoeken dit voor je uit of leggen uit hoe je hier mee aan de slag kunt gaan. Vanaf dat moment kun je gratis en meteen gebruik maken van de 7 uitgelegde voordelen. Bovendien is er met een Apple ID en iCloud nog veel meer mogelijk, om het maximale uit jouw iMac, iPhone en iPad te halen.

Tip: onze ervaren IT-studenten kunnen je helpen met iCloud aanmaken, net als met allerlei soorten computer software installaties. Dat geldt zowel voor de Mac als voor Windows, dus onafhankelijk van welk type computer of laptop je gebruikt.

Wil je iCloud aanmaken of zoek je hulp bij andere computerproblemen? Bel ons op werkdagen tussen 9:00 uur en 17:30 uur en op zaterdag tussen 10:00 uur en 14:00 uur op het telefoonnummer 088 2200 200 of vraag een afspraak aan via ons online aanvraagformulier. Wij fixen het wel!

Terug
iCloud aanmaken: voorkom dat je deze 7 functies mist