Bel ons Maak een afspraak

We zijn met z’n allen tegenwoordig heel veel online. Wij shoppen, bankieren en onderhouden onze sociale contacten allemaal via onze computer, tablet of smartphone. Dit is vaak een mooie en prettige ontwikkeling, maar brengt helaas ook veel risico’s met zich mee. Wij helpen je graag deze risico’s te minimaliseren.

Digitale criminaliteit neemt de laatste jaren helaas hard toe. Honderdduizenden mensen worden jaarlijks slachtoffer van deze vorm van criminaliteit. En de echte bewustwording van dit enorme risico is helaas nog vaak ver te zoeken.

Het afgelopen jaar is de digitale criminaliteit extra toegenomen door voornamelijk de COVID-19 uitbraak; sinds een jaar delen en doen we nog veel meer online dan daarvoor. Internetoplichters maken hier handig gebruik van en vinden steeds makkelijker potentiële slachtoffers.

Er zijn niet alleen meer internetcriminelen, maar ze verschaffen zich ook nog eens op slinksere wijze toegang tot je computer, tablet of smartphone. Via verschillende trucjes installeren zij software op jouw device, waarmee ze bijvoorbeeld je identiteitsgegevens kunnen stelen of bestellingen uit jouw naam doen. Maar erger is het misschien nog dat we steeds vaker horen dat deze criminelen achter inloggegevens komen van bankrekeningen. Hierdoor worden jaarlijks veel bankrekeningen letterlijk geplunderd.

Internetcriminelen gaan steeds geraffineerder te werk en zijn daardoor lastiger te herkennen. Wees dus bewust en alert op wat je online doet. Samen met de juiste instellingen op jouw apparaten, up to date software en een goede digitale beveiliging maak je het voor internetcriminelen een stuk moeilijker.

Geef internetoplichters geen kans

Maar hoe doe je dat precies, veilig online zijn? Weet je echt waar je op moet letten om veilig te kunnen internetten? En heb je jouw zaakjes hiervoor goed voor elkaar? Wij helpen je hier graag bij.

Allereerst is het belangrijk om altijd zelf goed op te blijven letten wat je online doet en je gezonde verstand hierbij te gebruiken. Klik dus nooit zomaar op een link of bekijk altijd goed of het internetadres betrouwbaar overkomt.

Heb je daarnaast het idee dat je apparaten misschien wel niet optimaal beveiligd zijn? Maak dan snel een afspraak met een van onze studenten en laat je apparaten grondig controleren.

Onze studenten zijn volledig op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van het voorkomen van cybercrime en helpen je graag om het risico op internetoplichting tot het minimale te verkleinen.

Een paar belangrijke eerste tips van onze studenten

Onze studenten hebben alvast een drietal tips om je te helpen je digitale apparaten optimaal te beveiligen:

  • Zorg dat het besturingssysteem en andere software altijd up-to-date is.
    Software leveranciers brengen regelmatig updates uit. In deze updates zitten aanpassingen die mogelijk (nieuwe) lekken dichten en het criminelen moeilijker maakt om gegevens te van je te stelen.
  • Zorg voor een goed en veilig wachtwoord.
    Een goed en veilig wachtwoord bestaat uit minimaal 8 tekens, waarvan minimaal 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 vreemd teken zoals bijvoorbeeld een [email protected] Gebruik geen namen en/of belangrijke data van geliefden. Deze zijn voor internetcriminelen vaak makkelijk te achterhalen. Gebruik bij voorkeur een zin als wachtwoord. En gebruik voor elk account een uniek veilig wachtwoord. Deze kun je vervolgens weer veilig opslaan in een wachtwoordkluis.
  • Zorg voor een goede virusscanner.
    Houd internetcriminelen buiten de deur. Wil je ook veilig internetten zonder dat je schadelijke software binnenhaalt of te maken krijgt met malware en virussen? Zorg dan dat er altijd een goede antivirusscanner geactiveerd is. Hiermee zorg je voor een eerste goede beveiliging en krijg je meldingen bij eventuele veiligheidsrisico’s.

Speciale ESET aanbieding

ESET is een van de bekendste antivirusoplossingen en al jaren partner van Studentaanhuis.

Meer dan 110 miljoen gebruikers wereldwijd hebben een antiviruspakket van ESET op hun device geïnstalleerd. Deze complete antivirusoplossing beveiligt o.a. je persoonlijke gegevens, online betalingen, wachtwoorden, smart home, webcam en meer en is door de Consumentenbond voor het tweede jaar op rij als beste getest in de bescherming tegen internetbedreigingen, zoals hackers en virussen.

Speciaal voor klanten van Studentaanhuis geeft ESET de hele maand mei maar liefst 20% korting op alle ESET Internet Security producten. Je vindt deze producten in onze online software webshop.

Uiteraard helpen onze studenten je bij het goed installeren van deze pakketten. De software schaf je aan tijdens de afspraak. De licentie is dan direct beschikbaar en de student installeert het programma dan direct voor je.

Koop hier je ESET Internet Security pakket

Onze studenten helpen graag

Wil je zeker weten dat je computer en eventuele aangesloten digitale apparaten helemaal veilig zijn? Heb je specifieke vragen over hulp bij veilig internetten of wil je eventueel een anti-virusoplossing aanschaffen? Of heb je een andere vraag of probleem? Maak dan snel een afspraak met een van onze studenten.

Vraag een afspraak aan

Vul ons online aanvraagformulier volledig in. Eén van onze medewerkers neemt spoedig telefonisch contact met je op om de afspraak definitief in te plannen.

Klantnummer vergeten?

Vraag zelf een afspraak aan

Vul ons online aanvraagformulier volledig in. Eén van onze medewerkers neemt spoedig telefonisch contact met je op om de afspraak definitief in te plannen.

Vraag een afspraak aan

Vul onderstaande gegevens volledig in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Vraag een afspraak aan

Zelf een student inplannen

Meer info...

Minder info...

Voor alle klanten van Studentaanhuis is het mogelijk om online zelf een afspraak te boeken met een van onze studenten. Dit kan voor een groot aantal vragen of problemen. In slechts enkele stappen is de afspraak snel en makkelijk gemaakt.

Inplannen

Ik wil een afspraak aanvragen

Meer info...

Minder info...

Vul ons online aanvraagformulier volledig in. Eén van onze medewerkers neemt spoedig telefonisch contact met je op om de afspraak definitief in te plannen. Dit gebeurt vaak nog dezelfde dag. Bij drukte kan het zijn dat je de volgende werkdag gebeld wordt.

Een klant die geholpen wordt door een student van Studentaanhuis

Vraag een afspraak aan

Ben je al een klant van Studentaanhuis?

Hulp nodig bij het aanvragen van een afspraak?

Bel: 088 2200 200

Onze klanten beoordelen ons met een 9,0

Zelf online je student inplannen?

Als bestaande klant kun je ook direct zelf een afspraak inboeken met één van onze slimme studenten. In slechts enkele stappen is de afspraak snel en makkelijk gemaakt.

Boek student in
Veiligheid | Studentaanhuis