Wij hebben een geweldig decembercadeau, speciaal voor jou! Neem snel een kijkje op onze actiepagina!

Fiets staat tegen een muur aan bij een voordeur.
een visualisatie van iemand die wat van je computer aan het stelen is.

Veilig online

In Nederland zijn we steeds vaker en langer online en dat brengt risico’s met zich mee. Veilig en bewust gebruik maken van het internet is dan ook erg belangrijk.

Om Nederland online veiliger te maken, besteden wij deze maand samen met de overheidscampagne ‘Alert Online’ extra aandacht aan cybersecurity en cybersecure gedrag.

Toegang tot jouw gegevens

Internetcriminelen proberen op verschillende manieren toegang te krijgen tot persoonlijke en belangrijke gegevens. Het is daarom erg belangrijk dat we continu alert zijn op het internet en goede voorzorgsmaatregelen nemen om onszelf zo goed mogelijk te beschermen tegen internetcriminelen en anderen met verkeerde bedoelingen.

Wij fixen het wel!

Ben je je bewust van de mogelijke gevaren? Heb je de juiste maatregelen genomen om veilig en zorgeloos te kunnen internetten? Staan al jouw digitale apparaten goed ingesteld en zijn alle beveiligingsupdates tijdig uitgevoerd? Of kun je wel wat hulp van één van onze studenten gebruiken?

Wij fixen het wel en helpen je natuurlijk graag!

Maak een afspraak

Een aantal handige tips

Onze studenten geven je graag een aantal handige veiligheidstips, waarmee je het internetcriminelen zo lastig mogelijk maakt en je jouw persoonlijke en belangrijke gegevens goed kunt beschermen.

 • Wees altijd alert tijdens het internetten

  Is je internet verbinding goed beveiligd en surf je op een veilige website? Staan je privacy instellingen goed ingesteld? Is de webwinkel wel te vertrouwen? Wordt er om persoonlijke informatie gevraagd? Wees altijd kritisch en alert tijdens het internetten!


 • Weet wat je deelt

  De meeste berichten die je online plaatst, bijvoorbeeld op social media, kunnen door iedereen gelezen worden. Dit kan nare gevolgen hebben. Denk altijd goed na voordat je iets online deelt en voorkom problemen door jouw privacy goed in te stellen.


 • Maak regelmatig back-ups van je belangrijke bestanden

  Op je computer, tablet, smartphone en andere digitale apparaten staan vaak veel belangrijke en persoonlijke gegevens. Maak hier regelmatig een back-up van! Zo voorkom je dat je deze bestanden kwijt bent als je bijvoorbeeld getroffen wordt door ransomware of als er onverhoopt iets met je apparaten gebeurt.


 • Zorg ervoor dat alle software up-to-date is

  Software- en beveiligingsupdates worden uitgegeven door leveranciers om ‘lekken’ in de programma’s te dichten. Deze lekken worden door internetcriminelen en virussen gebruikt om op je digitale apparaten binnen te dringen. Het is dan ook erg belangrijk om deze updates tijdig en regelmatig uit te voeren!


 • Klik niet op bijlagen en links in e-mails en leer nep e-mails te herkennen

  Internetcriminelen proberen via nep mails persoonlijke gegevens te stelen, geld af te troggelen of malware op je apparaten te installeren. Klik niet zomaar op een bijlage of link!


 • Ga veilig om met je wachtwoorden

  Wachtwoorden gebruiken we om onze persoonlijke en belangrijke gegevens op de computer, tablet, smartphone en het internet te beschermen. Gebruik altijd een uniek wachtwoord voor elk van je accounts en houd deze wachtwoorden altijd geheim!


 • Gebruik niet zomaar openbare wifi-netwerken

  Let goed op als je gebruik maakt van openbare wifi-netwerken. Deze zijn niet altijd veilig en internetcriminelen kunnen makkelijk toegang krijgen tot de apparaten die met deze openbare netwerken verbonden zijn. Wil je toch gebruik maken van een openbaar wifi-netwerk? Bankier dan nooit via internet en vul geen persoonlijke gegevens in!


 • Download alleen apps via de officiële appwinkels

  Download alleen apps uit de Google Play Store (Android) of de App Store (Apple). Deze winkels controleren de aangeboden apps zorgvuldig. Vergeet voor het downloaden van een app niet de recensies en algemene voorwaarden door te nemen en let altijd op waar je precies toestemming voor geeft!


 • Installeer een goede virusscanner

  Een virusscanner spoort virussen op die zich op je computer bevinden en verwijdert deze meteen. Je kunt zelf instellen op welk moment de scanner je apparaten en bestanden doorzoekt, maar je kunt ook aangeven dat de virusscanner dit automatisch na een bepaalde periode doet.


 • Maak je digitale apparaten ‘Boefproef’

  Niet alleen internetcriminelen proberen bij je persoonlijke en belangrijke gegevens te komen, ook dieven stelen graag digitale apparaten. Met een simpele instelling op je computer, tablet en smartphone kun je ze op afstand terugvinden, alle gegevens verwijderen en je apparaat blokkeren.Onze vriendelijke tarieven

€ 9

per afspraak

+

Voorfietskosten

Kosten zijn per afspraak

€ 7,50

per kwartier*

Kwartier tarief

*Minimale afname is 30 min.

€ 12

per jaar

Lidmaatschap

Gaat in bij de eerste afspraakMaak de afspraak


Postcode
Huisnummer

Probleemomschrijving

U heeft het maximaal aantal karakters bereikt, probeer het bericht in te korten.

Email
Telefoon
Postcode
Huisnummer

Probleemomschrijving

U heeft het maximaal aantal karakters bereikt, probeer het bericht in te korten.

Email
Telefoon
Probleemomschrijving

U heeft het maximaal aantal karakters bereikt, probeer het bericht in te korten.

Terug naar het normale formulier.