Telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 20:00 uur en op zaterdag van 9:00 uur tot 13:00 uur via 088 2200 200

Fiets staat tegen een muur aan bij een voordeur.
Foto van een student die een klant helpt

Veilig en bewust online

Veilig online

De digitale wereld ontwikkelt zich razendsnel en we zijn steeds vaker en langer online. Veilig en bewust gebruik maken van het internet is nu dan ook belangrijker dan ooit.

Toegang tot jouw gegevens

Internetcriminelen proberen op verschillende manieren toegang te krijgen tot jouw persoonlijke gegevens. Continu bewustzijn over online veiligheid is dan ook erg belangrijk. Maar daarmee zijn we er nog niet. We moeten ook weten wat we kunnen doen en hoe dat moet.

Ben je je bewust van mogelijke gevaren?

En neem je de juiste maatregelen om veilig en bewust te internetten?

Wij helpen je graag

Onze studenten kunnen je daar goed bij helpen en weten precies wat je moet doen om veilig te kunnen internetten.

Maak een afspraak

Bewust internetten

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om het internetcriminelen zo lastig mogelijk te maken en jouw persoonlijke gegevens goed te beschermen.

Slim internetten

Veilig internetten begint natuurlijk met slim internetten. Weet waar je mee bezig bent en denk na over de eventuele gevolgen. Wees altijd bewust van het feit dat de berichten die op internet plaatst openbaar zijn en door bijna iedereen gelezen kunnen worden. Voorkom problemen door jouw privacy goed in te stellen, altijd je gezonde verstand te gebruiken en stel voor elk van jouw accounts een uniek wachtwoord in.

Apps

De enige manier om veilig apps te downloaden is via de officiële appwinkels, zoals de App Store en Google Play Store. Deze winkels controleren zorgvuldig alle aangeboden apps. Tijdens het downloaden moet je de algemene voorwaarden accepteren. Neem deze voorwaarden altijd door en let op waar je toestemming voor geeft.

Social media

De meeste berichten die op social media worden geplaatst kunnen door iedereen gelezen worden. Dit kan nare gevolgen hebben. Want ondanks de vele waarschuwingen zetten mensen nog regelmatig op hun Facebook of andere accounts dat ze op vakantie zijn. Inbrekers maken hier dankbaar gebruik van.

Gelukkig is hier makkelijk iets aan te doen. Je kunt namelijk jouw privacy instellingen zo instellen dat alleen jouw vrienden de berichten kunnen lezen. Zo kan je hun laten weten dat je lekker op vakantie ben, zonder dat deze informatie in verkeerde handen komt.

Openbare wifi-netwerken

Openbare wifi-netwerken zijn niet altijd veilig. Internetcriminelen kunnen erg makkelijk toegang krijgen tot de apparaten die met het netwerk verbonden zijn. Wil je toch gebruik maken van een openbaar wifi-netwerk? Gebruik deze dan niet om te internetbankieren of voor zaken waarbij je jouw persoonsgegevens op moet geven.

Veilig omgaan met wachtwoorden

Wachtwoorden gebruiken we voor bijna alles wat we online doen. Ze beschermen jouw persoonlijke en belangrijke gegevens op jouw computer, tablet en smartphone. Zo gebruiken we wachtwoorden voor bijvoorbeeld e-mail, Facebook of internetbankieren. Veilig omgaan met wachtwoorden is dan ook cruciaal voor jouw online veiligheid. Gebruik altijd een uniek wachtwoord voor elk van jouw accounts en houd deze wachtwoorden altijd geheim.


De ontwikkeling is snel gegaan

Zo konden we nog geen 25 jaar geleden met de invoering van ‘World Wide Web’ voor het eerst tekst en figuren via internet versturen. Sindsdien zijn de mogelijkheden in rap tempo toegenomen, maar daar is de veiligheid toch een beetje bij achtergebleven.


Nuttige tips

Tot slot een paar tips om veilig en bewust te kunnen internetten:

  • Installeer een goede virusscanner
  • Voer software-updates uit
  • Klik niet op bijlagen en links in e-mails van onbekenden of e-mails die je niet vertrouwt
  • Maak regelmatig een back-up van jouw belangrijke bestanden
  • Zorg ervoor dat je draadloze netwerk is beveiligd

Onze studenten weten heel goed wat je moet doen om veilig te kunnen internetten en helpen je hier graag bij..


Onze studenten helpen je graag veilig online te zijn


Postcode
Huisnummer

Probleemomschrijving

U heeft het maximaal aantal karakters bereikt, probeer het bericht in te korten.

Email
Telefoon
Postcode
Huisnummer

Probleemomschrijving

U heeft het maximaal aantal karakters bereikt, probeer het bericht in te korten.

Email
Telefoon
Probleemomschrijving

U heeft het maximaal aantal karakters bereikt, probeer het bericht in te korten.

Terug naar het normale formulier.