Bel ons Maak een afspraak

Virus verwijderen, maar weet je niet hoe daar aan te beginnen? Virussen zijn er in allerlei soorten en maten en kunnen veel schade toebrengen aan je computer of laptop. Sommige virussen proberen gevoelige data te stelen, zoals jouw bankgegevens. Andere virussen blokkeren jouw foto’s of proberen een programma uit te voeren, waarmee hackers jouw computer als het ware kunnen overnemen.

Tip: de beste manier om een virus te voorkomen? Het is belangrijk om je computer goed te beveiligen, waar onze zeer ervaren IT-studenten je goed mee kunnen helpen. Ze lossen alle problemen op en voorkomen dat virussen de kans krijgen jouw computer te bereiken.

Wij helpen je het virus te verwijderen, door eerst goed in kaart te brengen waar je mee te maken hebt. We bepalen het type virus, waarna we dit vakkundig voor je kunnen verwijderen. Zodat jij weer veilig op internet kunt surfen, zonder problemen kunt mailen en alle programma’s kunt gebruiken die niet meer openen.

Trustpilot: “Student heeft een virus uitgeschakeld en verwijderd en vervolgens nieuwe veilige wachtwoorden geïnstalleerd. Alles gecheckt en alles werkt weer! Wij zijn blij!” - Paul (5 sterren)

Verschillende soorten virussen

Het internet biedt geweldige mogelijkheden, maar kent ook een aantal belangrijke gevaren. Wij zetten de 6 meest voorkomende soorten virussen voor je op een rij:

 • Macrovirus

  Een virus gericht op Microsoft Office. Het verspreidt zich makkelijk via Word- en Excel-documenten, net als via andere bestanden in de Office-toepassingen.

 • Trojaanse paarden

  Een virus verwerkt in een op het oog onschuldig programma. Je haalt het binnen terwijl je software downloadt. Onder de radar komt er een virus mee dat de computer infecteert.

 • Browser redirects

  Een minder schadelijk virus, maar wel heel vervelend. Het virus verandert jouw startpagina of standaard zoekmachine in de browser (Internet Explorer, Firefox, Chrome, Safari, etc.) die je gebruikt.

 • Malware

  Schadelijke software waar steeds meer mensen mee te maken krijgen. Kwaadaardige software die probeert gegevens te verzamelen of misbruik wil maken van jouw computer of laptop.

 • Uitvoerbaar virus

  Een hardnekkig virus dat een aantal jaren geleden veel voorkwam. Een uitvoerbaar programma waarmee hackers proberen jouw computer over te nemen.

 • Bootsector-virus

  Een gemeen en hardnekkig virus. Gericht op de BIOS van jouw computer, om controle te krijgen over de manier waarop de computer opstart.

Onze ruim 1.000 ervaren IT-studenten kennen de verschillende soorten virussen. Ze sporen op wat er aan de hand is en gaan er op de juiste manier mee aan de slag. Ze schakelen het virus uit, plaatsen dat in quarantaine en helpen de computer veilig te maken.

Hoe kan ik een virus verwijderen

Het kan lastig zijn om een virus te verwijderen, omdat de software ‘weet’ dat je hier iets aan wilt doen. Het virus blokkeert bekende oplossingen, zoals het simpelweg verwijderen van een programma. In plaats daarvan nestelt het virus zich bijvoorbeeld in het register of op andere plaatsen waar je niet zomaar bij kunt komen.

Een virus verwijderen is op die manier een lastige klus. Dat geldt voor een trojan virus, net als voor de andere soorten virussen waar je mee te maken kunt krijgen. Hoe je dat aan kunt pakken vraagt vooral om veel ervaring. Zodra je merkt dat de computer niet meer werkt zoals je dat gewend bent is het verstandig om snel contact op te nemen. Dat voorkomt dat de schadelijke software meer problemen kan veroorzaken. Door een programma dat de computer overneemt of door privégegevens die elke dag verzameld worden. Een gevaar dat steeds groter wordt, als je daar niet op tijd iets aan laat doen.

Trustpilot: “Prima geholpen! Veel virussen verwijderd en goede adviezen gekregen.” - Arie (4 sterren)

Trojan virus verwijderen: gevaarlijke software

Met name trojan virussen verwijderen kan lastig zijn, omdat de kwaadaardige software zich goed weet te verschuilen. De problemen komen mee met software die op het oog onschuldig lijkt. Download je een programma om foto’s te bewerken, jouw computer sneller te maken of andere problemen op te lossen? Het risico bestaat dat er via de achterdeur een virus meekomt.

Hackers gebruiken deze software om jou te verleiden hun virussen te downloaden. Ze bieden aantrekkelijk ogende software aan, terwijl er ondertussen sprake is van een dubbele agenda. Je haalt gevaarlijke software binnen op jouw computer, zonder dat je doorhebt waar het om gaat.

Tip: jouw computer beschermen tegen trojan virussen? Onze ervaren IT-studenten kunnen een goede virusscanner installeren en de firewall voor je instellen. Op die manier krijg je een melding bij verdachte software, waardoor je weet dat er een trojan aan boord kan zitten. Door de software dan niet te downloaden voorkom je problemen.

Virus verwijderen: Studentaanhuis

Een virus verwijderen en daarvoor op zoek naar een specialist die je daarbij perfect kan helpen? Onze ruim 1.000 IT-studenten studeren vanaf MBO niveau 4 tot en met de Technische Universiteit. Zij herkennen het type virus waar je mee te maken hebt en weten op welke manier ze dat probleem helemaal voor je kunnen oplossen. Ze zijn de specialist voor de computer die je zoekt. Wij lossen alle problemen snel en vakkundig op, waardoor meer dan 100.000 tevreden klanten ons beoordelen met gemiddeld een 9,0!

Onze studenten kunnen jouw virus perfect verwijderen, ook als je zelf niet meer weet wat je daar nog meer aan kunt doen. Als de startpagina van jouw browser is veranderd, als de computer niet meer goed opstart of als bepaalde programma’s niet werken zoals je dat gewend bent.

Heb je specifieke vragen of wil je meteen een afspraak maken? Bel ons op werkdagen tussen 09:00 uur en 17:30 uur en op zaterdag tussen 09:00 uur en 13:00 uur op het telefoonnummer 088 2200 200 of vraag een afspraak aan via ons online aanvraagformulier.

Wij fixen het wel!

Computerhulp nodig?

Studentaanhuis heeft meer dan 1000 deskundige studenten in dienst die allemaal een IT-opleiding volgen en op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen op het gebied van computers. Wat je probleem of vraag ook is, onze studenten fixen het wel!

Maak een afspraakof
088 2200 200

Onze andere diensten

Klik op een blok voor meer informatie

We staan altijd voor je klaar!

Neem contact opVeelgestelde Vragen
Klant contact center medewerker
Virus verwijderen: oplossing gezocht | Studentaanhuis