Bel ons Maak een afspraak

Internet aansluiten en dat het liefst in één keer goed doen? Je hebt daar een aantal dingen voor nodig, zoals een modem, router, een computer en de juiste software om het allemaal werkend te krijgen. Zelfs met de hulp vanuit Windows of MacOS valt het niet altijd mee om de verbinding te laten werken. Kom je er niet helemaal uit of weet je niet waarom het apparaat uiteindelijk geen verbinding maak? Het zijn typische problemen waar veel mensen tegenaan lopen, en waar we je gelukkig goed bij kunnen helpen.

Trustpilot: “Prima geholpen. Heeft mij ook geholpen bij het internet goed aansluiten. Was mij niet gelukt.” - Ewoud (5 sterren)

We kijken allereerst de internetaansluiting voor je na: komt het internet op de juiste manier bij je binnen? Vervolgens kunnen we verbinding maken met jouw modem en router, net als met het apparaat dat je daarvoor wilt gebruiken. Daarna kunnen we wifi instellen en aansluiten, zodat je ook op mobiele apparaten beschikking hebt over de gewenste verbinding. Sterker nog, we gaan niet weg voordat alles werkt op je digitale apparaten.

Internetverbinding maken: wat heb je nodig?

Wil je jouw internet aansluiten en zoek je naar specialisten voor een werkende internetverbinding? We gaan aan de slag met alles wat je daarvoor nodig hebt:

  • Actieve internetverbinding bij je thuis
  • Modem om het signaal te ontvangen
  • Router om het signaal door te geven
  • UTP-kabel naar een vaste computer of laptop
  • Eventueel: mobiel apparaat om wifi te gebruiken

Het begint allemaal bij een actieve internetverbinding bij je thuis. Neem je internet af bij bijvoorbeeld Ziggo, KPN of een andere provider? Wij checken voor je of dit werkt. Is dat niet het geval? Dan gaan we voor je na hoe dat komt, om je een goede oplossing te kunnen bieden. Soms betekent dit dat je contact moet opnemen met de provider, maar ook daar kunnen we je natuurlijk goed bij begeleiden.

Werkt de actieve aansluiting bij je thuis? Het modem en de router zorgen ervoor dat je het signaal kunt ontvangen en weer kunt doorgeven. Soms gaat het om één apparaat, maar het kunnen er ook twee zijn. De apparaten laten allerlei knipperende lampjes zien en hebben verschillende aansluitingen, vaak aan de achterkant. Het is een complex geheel, waarvan onze ervaren IT-studenten gelukkig goed weten hoe het allemaal werkt. Wij voorkomen dat je de verkeerde aansluitingen gebruikt en herkennen het meteen als er een lampje niet brandt dat het wel moet doen.

Als jouw modem en router ook goed werken gebruiken we een UTP-kabel om de verbinding met jouw computer te maken. Dat kan een vaste computer of een laptop zijn. Wij weten welke aansluitingen we moeten gebruiken en hoe we op de computer verbinding maken. Vanaf dat moment kunnen we jouw internet instellen, inclusief het gebruik van wifi. We maken het internet ook draadloos beschikbaar in een thuisnetwerk.

Tip: gebruik maken van wifi op het moment dat de internetaansluiting eenmaal werkt? Denk alvast na over een naam voor het netwerk en een wachtwoord dat je wilt gebruiken. We kunnen dat meteen voor je instellen, om er veilig gebruik van te kunnen maken.

Zodra ook het wifi-netwerk beschikbaar is sluiten we daar de verschillende mobiele apparaten voor je op aan. Het gaat bijvoorbeeld om een tablet, net als om een smartphone waar je gebruik van maakt. We gaan op die manier pas weg als je helemaal tevreden bent met het internet, omdat het werkt op alle apparaten die je tot je beschikking hebt.

Trustpilot: “Na opschonen mijn pc veel sneller en weer een internetverbinding. Bedankt!” - Ron (5 sterren)

Internetaansluiting: wifi instellen

Werkt het internet, maar wil je wifi instellen en kom je daar niet goed uit? Het is belangrijk om dit goed te doen, zowel voor het dagelijks gebruik als op het gebied van veiligheid. Wij voorkomen dat je gebruik maakt van een open netwerk, waardoor ook anderen met je mee kunnen kijken. Dat brengt risico’s met zich mee, omdat hackers toegang kunnen krijgen tot jouw computer en andere apparaten, net als tot het netwerk dat je gebruikt.

Let op: wifi instellen? Het is belangrijk om het wachtwoord van jouw router te wijzigen. Doe je dat niet? Dan ben je een makkelijke prooi voor hackers die jouw netwerk of computer willen overnemen. Onze 1.000+ deskundige IT-studenten weten hoe ze dit moeten doen en stellen een wachtwoord voor je in dat jij makkelijk kunt onthouden.

We kunnen jouw internet router instellen en ervoor zorgen dat je zowel via de UTP-kabel als wifi gebruik kunt maken van internet. We stellen alles op een veilige manier voor je in, zodat het zonder problemen werkt. We gaan niet weg voordat het internet werkt op de manier zoals je dat verwacht, zodat je er op alle apparaten gebruik van te kunnen maken.

Problemen met jouw internetaansluiting? Studentaanhuis!

Problemen met jouw internetaansluiting of wil je internet aansluiten, maar weet je niet welke aansluitingen daarbij belangrijk zijn? We zijn jouw specialist bij problemen met internet, waardoor we je daar uitstekend mee kunnen helpen. Dankzij meer dan 100.000 tevreden klanten weten we goed hoe we te werk moeten gaan. Onze 1.000+ ervaren IT-studenten staan graag voor je klaar. We zijn niet voor niets al 5x op rij uitgeroepen tot Servicebedrijf van het Jaar.

Heb je specifieke vragen over hulp bij internet aansluiten of wil je meteen een afspraak maken? Bel ons op werkdagen tussen 9:00 uur en 17:30 uur en op zaterdag tussen 10:00 uur en 14:00 uur op het telefoonnummer 088 2200 200 of vraag een afspraak aan via ons online aanvraagformulier.

Wij fixen het wel.

Internethulp nodig?

Studentaanhuis heeft meer dan 1000 deskundige studenten in dienst die allemaal een IT-opleiding volgen en op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen op het gebied van internet. Wat je probleem of vraag ook is, onze studenten fixen het wel!

Maak een afspraakof
088 2200 200

Onze andere diensten

Klik op een blok voor meer informatie

We staan altijd voor je klaar!

Neem contact opVeelgestelde Vragen
Klant contact center medewerker
Hulp bij internet aansluiten | Studentaanhuis