Bel ons Maak een afspraak
Direct contact?

Jouw printer installeren, maar lukt dat niet goed of weet je niet waar je moet beginnen? Een printer toevoegen kan soms lastig zijn, omdat je te maken krijgt met drivers, software, wifi-verbindingen en andere belangrijke instellingen. Als je daar geen ervaring mee hebt, kan het een lastig klusje zijn. Na het instellen dien je bijvoorbeeld een testafdruk te maken om de kleuren te controleren en kun je te maken krijgen met een printer die offline blijft.

Het zijn zomaar wat problemen waar je mee te maken kunt krijgen als je een printer wilt aansluiten of installeren. Soms gaat dat verrassend eenvoudig, maar in veel gevallen zorgt dit voor vervelende problemen. De systemen van de computer en de printer werken niet altijd goed samen en vooral het aansluiten op een laptop is niet altijd even makkelijk. Dat dient veelal draadloos te gebeuren, waardoor het niet altijd lukt om de apparaten op de juiste manier op elkaar aan te sluiten.

Trustpilot: "Ik ben erg tevreden, Sam lost het op en installeert mijn printer op laptop en iPhone. Hij geeft goed antwoord op mijn vragen en legt alles duidelijk uit." - Mevrouw Brekelmans (5 sterren)

Onze 1.000 ervaren IT-studenten weten hoe ze een printer moeten installeren en wat er fout kan gaan, waardoor ze daar altijd meteen een oplossing voor hebben. Wil je een printer toevoegen aan het netwerk of er voor zorgen dat je vanaf je laptop of mobiel apparaat kunt printen? Wij gaan er graag voor je mee aan de slag en komen netjes bij je langs om het in orde te maken.

Printer instellen: hoe werkt dat?

De printer instellen en benieuwd hoe dat werkt, omdat je er geen ervaring mee hebt? Een printer toevoegen vraagt om de juiste instellingen en bijvoorbeeld de belangrijke drivers. Je zorgt er daarmee voor dat jouw computer leert communiceren met de printer die je hebt staan, om later afdrukken te kunnen maken. Veelal levert de fabrikant van de printer die drivers mee, maar in andere gevallen zal je die zelf moeten downloaden.

Wij weten welke drivers er nodig zijn en hoe je daarnaast zorgt voor de juiste instellingen op zowel de computer als de printer. We verbinden die voor je met wifi of gebruiken een netwerkkabel, afhankelijk van jouw voorkeuren. Op die manier zorgen we ervoor dat we jouw printer aansluiten op een laptop en op de andere apparaten waar je gebruik van wilt maken. Het is de makkelijkste manier om jouw printer in te stellen en dit doen we natuurlijk op de juiste manier.

Tip: jouw printer installeren op Windows, MacOS of een ander besturingssysteem? We hebben daar veel ervaring mee, net als op Android en iOS voor mobiele apparaten.

Ieder type printer aansluiten: laptops en andere computers

We kunnen ieder type printer voor je aansluiten, zowel op laptops als computers en mobiele apparaten. Wil je een nieuwe printer toevoegen van Epson, HP, Brother of Canon? Het zijn de bekende merken, waarmee onze 1.000 IT-studenten veel ervaring hebben. We kennen de procedure in Windows en MacOS om een printer toe te voegen, net als om daar vanaf een mobiel apparaat verbinding mee te maken.

Wij kunnen de printer aansluiten en die toevoegen aan het netwerk, waardoor je daar ook draadloos jouw afdrukken op kunt maken. Het is de makkelijkste manier om te printen, zodra alles goed werkt. We kunnen het ons voorstellen dat de verschillende instellingen je iets te veel worden, als je daar nog geen ervaring mee hebt of niet de kennis van hebt.

Een printer installeren vraagt om kennis van zowel de printer, het apparaat dat je wilt gebruiken voor de aansturing en natuurlijk het wifi-netwerk. Die drie elementen komen samen, om via de wifi-verbinding vanaf jouw apparaat een afdruk te kunnen maken op de printer. Wij hebben de kennis van alle apparaten en de systemen, waardoor we je daar vlot en vakkundig mee van dienst kunnen zijn. We stellen alles op de juiste manier in en leggen je uit over de printer, zodat je daarmee kunt afdrukken en bijvoorbeeld ook kunt scannen.

Printer toevoegen: ervaren IT-studenten

Wil je een printer toevoegen aan het netwerk en er al tijdens de installatie voor zorgen dat de instellingen goed staan? Daar kunnen we je goed bij helpen, net als wanneer je problemen met de printer ervaart. Dat geldt voor Canon en HP, net als voor Brother, Epson en andere merken. Onze IT-studenten hebben dezelfde printers staan en gaan regelmatig langs bij onze meer dan 110.000 tevreden klanten die vergelijkbare problemen hebben als jij.

Trustpilot: "Een nieuwe printer is draadloos moeilijk te installeren. Een student heeft mij hierbij heel goed geholpen." - Bowine (5 sterren)

We stellen de printer goed in en zorgen voor de vlekkeloze installatie of lossen het meteen op als zich toch problemen voor blijken te doen. Lukt het niet om verbinding te maken en staat de printer offline tijdens de installatie? Vanaf dat moment nemen we het graag van je over. Onze studenten komen bij graag bij je langs om precies in kaart te brengen waar het mis gaat en hoe we dat het best voor je kunnen oplossen. Wij maken de printer installatie vervolgens netjes af, zodat jij belangrijke documenten op de juiste manier kunt afdrukken.

Heb je specifieke vragen over het installeren van een printer of wil je meteen een afspraak maken? Bel ons op werkdagen tussen 09:00 uur en 17:30 uur en op zaterdag tussen 10:00 uur en 14:00 uur op het telefoonnummer 088 2200 200 of vraag een afspraak aan via ons online aanvraagformulier.

Wij fixen het wel!

Printerhulp nodig?

Studentaanhuis heeft meer dan 1000 deskundige studenten in dienst die allemaal een IT-opleiding volgen en op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen op het gebied van printers. Wat je probleem of vraag ook is, onze studenten fixen het wel!

Maak een afspraakof
088 2200 200

Onze andere diensten

Klik op een blok voor meer informatie

We staan altijd voor je klaar!

Neem contact opVeelgestelde Vragen
Klant contact center medewerker
Printer installeren | Studentaanhuis