Bel ons Maak een afspraak
Direct contact?

Is de printer offline en lukt het dus niet om daarmee te printen? Wij helpen je graag de printer online te zetten. Er zijn verschillende oorzaken voor het probleem mogelijk, waardoor het apparaat offline staat en niet meer online wil. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat de cartridges leeg zijn (of één van de cartridges). Daarnaast kan het zijn dat het papier vast is komen te zitten of dat het apparaat geen verbinding heeft met de printer.

Wil je printen vanaf jouw telefoon of een computer? Het is belangrijk dat je een goede verbinding hebt, zodat je de printer kunt aansturen om de afdruk te maken. Als de printer als offline wordt weergegeven, is die verbinding er waarschijnlijk niet. Ook kan het zijn dat de printer zelf een probleem heeft, waardoor het niet lukt om het afdrukken te hervatten. Onze ervaren IT-studenten komen bij je langs. Zij zoeken uit waarom de printer op offline staat, zodat ze je daar vervolgens goed mee kunnen helpen.

Mijn printer is offline: wat nu?

Staat jouw printer offline en ben je benieuwd wat er aan de hand kan zijn of hoe je dat kunt oplossen? Het kan te maken hebben met de wifi-verbinding van de printer, net als met de verbinding tussen jouw apparaat en de printer. Gebruik je een computer met Windows, MacOS of een ander besturingssysteem? Het is belangrijk om de printer goed te installeren en te verbinden met internet, zodat je daar probleemloos gebruik van kunt maken. Wij zorgen ervoor dat we de netwerkverbinding voor je nakijken, zowel die van de printer als die van de computer die je gebruikt.

Trustpilot: "Wij zijn prima geholpen door Bart, met veel kennis en geduld kreeg hij onze offline printer weer aan de praat. Pluim voor Bart en de snelle afhandeling door student aan huis. Hulde!" - Thea (5 sterren)

Wil je printen vanaf een mobiele telefoon of een tablet? Dan kunnen we een vergelijkbare check doen voor Android, iOS en de andere systemen die er beschikbaar zijn. We kijken voor je na of er sprake is van een goede verbinding en of de printer zelf verbinding heeft met wifi. Op die manier controleren we wat er aan de hand is en komen we er snel achter als er bijvoorbeeld een instelling verkeerd staat.

Heeft de printer het altijd goed gedaan, maar is die nu op offline komen te staan? Wij zoeken uit wat er aan de hand is, lossen het op en geven tips mee om dit in de toekomst te voorkomen. Daarmee zorgen we ervoor dat jij de printer kunt gebruiken zoals je dat gewend bent, ook vanaf een mobiel apparaat zoals jouw smartphone of tablet.

Printer niet gevonden: ervaren IT-studenten

Probeer je de printer te installeren en wordt die niet gevonden? Waarschijnlijk is de printer offline, al kan dat opnieuw aan een paar verschillende dingen liggen. Soms heb je niet de juiste drivers of software op de computer, terwijl het in andere gevallen ligt aan de verbinding met het wifi-netwerk.

We installeren regelmatig nieuwe printers voor onze meer dan 110.000 tevreden klanten, waardoor we goed weten wat er aan de hand kan zijn. We controleren de instellingen, waarmee we nagaan waar het aan ligt en hoe we voor de juiste oplossing kunnen zorgen. Op die manier zetten we de printer weer online, of zorgen we er tijdens de eerste installatie voor dat je daar op de juiste wijze gebruik van kunt maken.

Blijkt de printer niet offline te staan, maar wordt het afdrukken wel onderbroken? Ook dat kunnen we voor je oplossen. Het kan zijn dat de inkt op is, dat er een cartridge verkeerd zit of dat het papier ergens is vastgelopen. Soms gebeurt dat op een niet-zichtbare plaats, waardoor het niet altijd meevalt om dit zelf op te lossen. Onze ervaren IT-studenten hebben daar veel ervaring mee, waardoor we je goed kunnen aangeven waar het aan ligt en we lossen het natuurlijk meteen voor je op.

Printer online zetten: schakel hulp in

Wil je de printer online zetten, maar kom je daar zelf niet uit? Veel van onze klanten maken graag gebruik van hun printer, maar hebben zo nu en dan wat hulp bij de printer nodig. Dat is ook niet vreemd, omdat de printer en de computer of het mobiele apparaat vaak van verschillende merken of fabrikanten zijn. Dat werkt helaas niet altijd goed samen, waardoor er wat meer kennis van de systemen nodig is.

Onze ruim 1.000 deskundige IT-studenten hebben die kennis van de systemen en de apparaten, om je daar goed mee van dienst te kunnen zijn. We komen graag bij je langs en gaan voor je na hoe de printer offline is gegaan of waarom het tijdens de installatie niet lukt om die online te krijgen. We lossen het probleem met de printer voor je op, zodat die online komt en je daar afdrukken mee kunt maken vanaf jouw computer, laptop, smartphone en tablet.

Heb je specifieke vragen over een printer die offline is of wil je meteen een afspraak maken? Bel ons op werkdagen tussen 09:00 uur en 17:30 uur en op zaterdag tussen 10:00 uur en 14:00 uur op het telefoonnummer 088 2200 200 of vraag een afspraak aan via ons online aanvraagformulier.

Wij fixen het wel!

Printerhulp nodig?

Studentaanhuis heeft meer dan 1000 deskundige studenten in dienst die allemaal een IT-opleiding volgen en op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen op het gebied van printers. Wat je probleem of vraag ook is, onze studenten fixen het wel!

Maak een afspraakof
088 2200 200

Onze andere diensten

Klik op een blok voor meer informatie

We staan altijd voor je klaar!

Neem contact opVeelgestelde Vragen
Klant contact center medewerker
Printer is offline | Studentaanhuis