Bel ons Maak een afspraak
Direct contact?

Veilig online zijn is inmiddels absoluut geen loze term meer. Met alles wat wij online doen, is het voor iedereen bijna een verplichting om bewust te zijn van de online gevaren en onze digitale apparaten daartegen goed in te stellen.

Door bewustwording en door goede maatregelen, kunnen wij met elkaar de online internetcriminaliteit terugdringen. Wij helpen hier iedereen graag bij.

Bescherm jezelf en je omgeving

Uit onderzoek* van het CBS blijkt namelijk dat de traditionele offline criminaliteit afneemt, maar dat daar tegenover staat dat de online criminaliteit fors toeneemt. Dit is op zich logisch te verklaren doordat wij jaar op jaar steeds meer en langer online zijn en veel zaken online regelen. Criminelen spelen hierop in en proberen op slinkse wijze online slachtoffers te maken.

Het grote verschil tussen offline en online criminaliteit is dat de criminelen bij bijvoorbeeld een inbraak in huis ervoor willen zorgen om zo snel mogelijk weer buiten te zijn. Bij online criminaliteit zien wij juist het tegenovergestelde. Criminelen nestelen zich in je computer en nemen ruim de tijd om rond te kijken of er bij jou wat te halen valt of juist via jou bij iemand anders meer te halen is.

Een slechte beveiliging van je computer, smartphone, tablet of je netwerk is dus niet alleen schadelijk voor je zelf, maar kan ook heel schadelijk zijn voor je familie en vrienden.

*Veiligheidsmonitor 2021

Maak een afspraak

De Studentaanhuis Cyber-APK

Naast onze reeds 4 bekende APK’s, hebben wij nu ook een specifieke Cyber-APK ontwikkeld. Aan de hand van een grondige check van 12 punten, lopen wij jouw computer helemaal na op mogelijke cyber gevaren op jouw pc.

Na deze check weet je of jouw computer wel of niet goed beveiligd is tegen cyber-criminaliteit. Uiteraard kunnen onze IT-talenten eventuele naar voren gekomen tekortkomingen bijna altijd direct voor je fixen. Wil jij ook een cyber-veilige computer? Laat dan nu de Cyber-APK uitvoeren.

Student helpt klant met laptop
Ja, ik wil de Cyber-APK

Toegang tot jouw gegevens

Internetcriminelen proberen steeds weer opnieuw en via verschillende manieren toegang te krijgen tot je digitale apparaten. De slachtoffers worden willekeurig gekozen. Vooral op basis van inloggegevens die deze criminele kunnen ontfutselen op allerlei platformen waar jij ooit een account hebt aangemaakt.

Vervolgens proberen zij binnen te komen op je computer, smartphone of tablet. Als ze daar eenmaal binnen zijn kunnen zij rustig hun gang gaan. De ene crimineel zal op zoek gaan naar de inloggegevens van je bank. De andere probeert je identiteitsgegevens te stelen. En weer andere criminelen proberen via jou bij mensen in jouw netwerk te komen. Er zijn veel verschillende soorten vormen van internetmisdrijven.

Wij fixen het wel!

Ben je je niet goed genoeg bewust van de mogelijke gevaren? Twijfel je of je de juiste maatregelen genomen hebt om veilig en zorgeloos te kunnen internetten? Weet je niet zeker of al jouw digitale apparaten goed ingesteld staan en de beveiligingsupdates wel tijdig uitgevoerd zijn?

Zorg dan snel dat jij ook veilig online bent en maak direct een afspraak met een van ons IT-talenten.

Maak een afspraak

Handige Veilig online-tips

Onze IT-talenten geven je graag een paar handige Veilig online-tips. Met deze tips maak je het internetcriminelen een heel stuk lastiger om jou hun digitale slachtoffer te maken.

 1. Wees altijd alert tijdens het internetten
 2. Is je internet verbinding goed beveiligd en surf je op een veilige website? Staan je privacy instellingen goed ingesteld? Is de webwinkel wel te vertrouwen? Wordt er om persoonlijke informatie gevraagd? Is de afzender wel wie hij zegt dat hij is? Is het aanbod te mooi om waar te zijn? Wees altijd kritisch en alert tijdens het internetten.

 3. Weet wat je deelt
 4. De meeste berichten die je online plaatst, bijvoorbeeld op social media, kunnen door iedereen gelezen worden. Dit kan nare gevolgen hebben. Denk altijd goed na voordat je iets online deelt en voorkom problemen door jouw privacy goed in te stellen.

 5. Maak regelmatig back-ups van je belangrijke bestanden
 6. Op je computer, tablet, smartphone en andere digitale apparaten staan vaak veel belangrijke en persoonlijke gegevens. Maak hier regelmatig een back-up van! Zo voorkom je dat je deze bestanden kwijt bent als je bijvoorbeeld getroffen wordt door ransomware of als er onverhoopt iets met je apparaten gebeurt.

  Extra tip: Bekijk onze Back-up Online oplossing.

 7. Zorg ervoor dat alle software up-to-date is
 8. Software- en beveiligingsupdates worden uitgegeven door leveranciers om ‘lekken’ in de programma’s te dichten. Deze lekken worden door internetcriminelen en virussen gebruikt om op je digitale apparaten binnen te dringen. Het is dan ook erg belangrijk om deze updates tijdig en regelmatig uit te voeren!

 9. Klik niet op bijlagen en links in e-mails en leer nep e-mails te herkennen
 10. Internetcriminelen proberen via nep mails persoonlijke gegevens te stelen, geld af te troggelen of malware op je apparaten te installeren. Klik niet zomaar op een bijlage of link.

 11. Ga veilig om met je wachtwoorden
 12. Wachtwoorden gebruiken we om onze persoonlijke en belangrijke gegevens op de computer, tablet, smartphone en het internet te beschermen. Gebruik altijd een uniek en sterk wachtwoord voor elk accounts. Sterke wachtwoorden en houd deze wachtwoorden altijd geheim.

  Extra tip: Gebruik een wachtwoordkluis.

  Een sterk wachtwoord

  Een sterk wachtwoord is niet te raden door een hacker en moeilijk te kraken door een computer. Een sterk wachtwoord voldoet minimaal aan de volgende eisen:

  • Het is een wachtwoord zonder voor de hand liggende woorden.
  • Het wachtwoord heeft minimaal 12 karakters. Hoe langer, hoe beter.
  • Gebruik bijvoorbeeld een zin als wachtwoord.
  • Gebruik voor elk account een ander wachtwoord.
  • Wijzig je wachtwoord direct als iemand (mogelijk) toegang heeft of toegang kan krijgen tot jouw account.
  • Verander je wachtwoord ook als de dienst waar je het account hebt, te maken heeft met een datalek.
  • Bij sommige accounts kun je kiezen voor extra veiligheid met tweestapsverificatie.

 13. Gebruik niet zomaar openbare wifi-netwerken
 14. Let goed op als je gebruik maakt van openbare wifi-netwerken. Deze zijn niet altijd veilig en internetcriminelen kunnen makkelijk toegang krijgen tot de apparaten die met deze openbare netwerken verbonden zijn. Wil je toch gebruik maken van een openbaar wifi-netwerk? Bankier dan nooit via internet en vul geen persoonlijke gegevens in!

 15. Download alleen apps via de officiële appwinkels
 16. Download alleen apps uit de Google Play Store (Android) of de App Store (Apple). Deze winkels controleren de aangeboden apps zorgvuldig. Vergeet voor het downloaden van een app niet de recensies en algemene voorwaarden door te nemen en let altijd op waar je precies toestemming voor geeft!

 17. Installeer een goede virusscanner
 18. Een virusscanner spoort virussen op die zich op je computer bevinden en verwijdert deze meteen. Je kunt zelf instellen op welk moment de scanner je apparaten en bestanden doorzoekt, maar je kunt ook aangeven dat de virusscanner dit automatisch na een bepaalde periode doet.

 19. Maak je digitale apparaten ‘Boefproef’
 20. Niet alleen internetcriminelen proberen bij je persoonlijke en belangrijke gegevens te komen, ook dieven stelen graag digitale apparaten. Met een simpele instelling op je computer, tablet en smartphone kun je ze op afstand terugvinden, alle gegevens verwijderen en je apparaat blokkeren.

Zorg dat ook jij veilig onine bent en blijft en schakel vandaag nog de hulp van onze IT-studenten in.

Maak een afspraak

Onze vriendelijke tarieven

Hulp aan Huis

Altijd

€ 9,50 Voorfietskosten

Per afspraak


+

Met abonnement

€ 10,50 per kwartier*

Zonder abonnement: € 12,75 per kwartier*

*Minimale afname is 30 minuten

Ons abonnement

€ 15,50 per jaar

Kan op elk gewenst moment aangegaan worden. Voor afspraken die tijdens de actieve abonnementsperiode plaats vinden gelden de lagere tarieven.

Hulp op Afstand

Altijd

€ 5,50 per afspraak

Opstartkosten

+

Met abonnement

€ 0,99 per minuut

Zonder abonnement: € 1,15 per minuut

Maak de afspraak

Vraag een afspraak aan

Vul ons online aanvraagformulier volledig in. Eén van onze medewerkers neemt spoedig telefonisch contact met je op om de afspraak definitief in te plannen.

Klantnummer vergeten?

Vraag zelf een afspraak aan

Vul ons online aanvraagformulier volledig in. Eén van onze medewerkers neemt spoedig telefonisch contact met je op om de afspraak definitief in te plannen.

Vraag een afspraak aan

Vul onderstaande gegevens volledig in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Vraag een afspraak aan

Zelf een student inplannen

Meer info...

Minder info...

Voor alle klanten van Studentaanhuis is het mogelijk om online zelf een afspraak te boeken met een van onze studenten. Dit kan voor een groot aantal vragen of problemen. In slechts enkele stappen is de afspraak snel en makkelijk gemaakt.

Inplannen

Ik wil een afspraak aanvragen

Meer info...

Minder info...

Vul ons online aanvraagformulier volledig in. Eén van onze medewerkers neemt spoedig telefonisch contact met je op om de afspraak definitief in te plannen. Dit gebeurt vaak nog dezelfde dag. Bij drukte kan het zijn dat je de volgende werkdag gebeld wordt.

Een klant die geholpen wordt door een student van Studentaanhuis

Vraag een afspraak aan

Ben je al een klant van Studentaanhuis?

Hulp nodig bij het aanvragen van een afspraak?

Bel: 088 2200 200

Onze klanten beoordelen ons met een 9+

Zelf online je student inplannen?

Als bestaande klant kun je ook direct zelf een afspraak inboeken met één van onze slimme studenten. In slechts enkele stappen is de afspraak snel en makkelijk gemaakt.

Boek student in
Veilig online