Bel ons Maak een afspraak
Direct contact?

Reservekopie van jouw iPhone maken, maar weet je zelf niet goed hoe dat werkt? Geen zorgen, wij helpen je een back-up te maken of die weer netjes terug te zetten. Belangrijk, omdat je daarmee voorkomt dat jouw foto’s, video’s, contacten en bijvoorbeeld apps verloren kunnen gaan.

De iPhone is een betrouwbare smartphone, maar een ongeluk zit helaas in een klein hoekje. Er kan bij de update of installatie van een app eenvoudig iets misgaan. En lukt het daarna niet meer om jouw telefoon op te starten of te gebruiken? Mogelijk is er een hard-reset nodig om jouw iPhone terug te brengen naar de fabrieksinstellingen. Dat lost het probleem op, maar verwijdert ook de foto’s, video’s, contacten, apps en andere belangrijke bestanden en gegevens.

Heb je iPhone problemen en wil je een reservekopie van jouw iPhone maken, waarmee je ervoor zorgt dat alle belangrijke bestanden en gegevens niet verloren gaan? Wij helpen je natuurlijk graag. We kunnen de kopie op een paar verschillende manieren voor je maken, zodat je daar vanaf de computer of vanuit iCloud altijd toegang tot hebt.

Reservekopie maken op de iPhone

Een reservekopie maken op de iPhone en benieuwd hoe we dat voor je doen? Dat kan op twee verschillende manieren:

  • Reservekopie van jouw iPhone in iCloud

    De meest moderne manier om een back-up te maken van jouw iPhone is in de cloud. We gebruiken iCloud, waarvoor we eventueel eerst een account voor je aan kunnen maken. Bij het maken van een back-up in iCloud, komen al je gegevens beveiligd in de cloud te staan. Deze back-up kun je op elk gewenst moment weer terugzetten op je apparaten. We hebben hier een werkende internetverbinding voor nodig en daarnaast dien je ervoor te zorgen dat jouw iPhone voldoende opgeladen is.

  • Reservekopie van jouw iPhone op de computer

    Geen werkende internetverbinding beschikbaar of liever geen back-up in de cloud van Apple? Dan kunnen we een reservekopie maken op jouw computer. We sluiten jouw telefoon aan via USB. De back-up zetten we op de computer, zodat we die later eventueel kunnen gebruiken om de gegevens voor je terug te zetten.

Tip: standaard is een reservekopie in iCloud gecodeerd, die op jouw computer is dat niet. We kunnen dit eventueel wel voor je doen, waardoor anderen niet zomaar toegang kunnen krijgen tot jouw gegevens.

Welke keuze je ook maakt, we zorgen er met de reservekopie voor jouw iPhone voor dat we een back-up maken van alle belangrijke gegevens. Crasht jouw telefoon of doet deze het op de een of andere manier niet meer? We kunnen de reservekopie voor je terugzetten, zodat je gewoon weer toegang hebt tot al jouw foto’s, video’s, contacten, apps en andere belangrijke gegevens. En sterker nog, we kunnen er zelfs voor zorgen dat we de instellingen terugzetten, waardoor je de iPhone weer kunt gebruiken zoals je dat gewend bent.

Reservekopie terugzetten

Reageert jouw iPhone niet meer zoals je dat gewend bent, kun je die niet meer opstarten of lijkt er iets anders aan de hand? In de meeste gevallen kunnen we de problemen meteen voor je oplossen. Als je een back-up hebt gemaakt of hebt laten maken, kunnen we die weer netjes voor je terugzetten. We gebruiken de meest recente reservekopie, die we voor je terugzetten tijdens het herstellen van de iPhone

Wil je er zeker van zijn dat je altijd een recente reservekopie kunt gebruiken als jouw iPhone er onverhoopt een keer mee ophoudt? We helpen je graag eenmalig een back-up te maken, maar kunnen ook instellen dat dit periodiek gebeurt. We stellen bijvoorbeeld in dat de smartphone iedere dag een back-up maakt, door de oude telkens te overschrijven. Dat gebeurt gewoon ‘s nachts als jouw telefoon aan de oplader ligt.

Back-up maken op een iPhone lukt niet

Geeft de reservekopie op jouw iPhone een foutmelding, bijvoorbeeld omdat het geheugen vol zit? Soms is er te weinig iCloud-opslagruimte beschikbaar. Wij kunnen je helpen bij het vrijmaken van ruimte, het maken van een back-up van minder gegevens of door meer iCloud-ruimte te kopen bij Apple. Het zijn drie mogelijke oplossingen, waarmee we ervoor zorgen dat je snel weer automatisch een reservekopie kunt laten maken.

Ervaren IT-studenten

Ons team van ruim 1.000 ervaren IT-studenten weten uitstekend hoe een back-up of reservekopie in z’n werk gaat. Onze tevreden klanten waarderen ons met gemiddeld een 9+, dus je kunt altijd rekenen op snelle en betrouwbare uitleg. Wij zorgen ervoor dat we je goed van dienst zijn en helpen je graag bij het maken, instellen of terugzetten van een back-up.

Heb je specifieke vragen over hulp bij het maken van een back-up van de gegevens op jouw iPhone of wil je meteen een afspraak maken? Bel ons op werkdagen tussen 09:00 uur en 17:30 uur en op zaterdag tussen 10:00 uur en 14:00 uur op het telefoonnummer 088 2200 200 of vraag een afspraak aan via ons online aanvraagformulier.

Wij fixen het wel!

Hulp bij je telefoon nodig?

Studentaanhuis heeft meer dan 1000 deskundige studenten in dienst die allemaal een IT-opleiding volgen en op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen op het gebied van telefoons. Wat je probleem of vraag ook is, onze studenten fixen het wel!

Maak een afspraakof
088 2200 200

Onze andere diensten

Klik op een blok voor meer informatie

We staan altijd voor je klaar!

Neem contact opVeelgestelde Vragen
Klant contact center medewerker
Back-up maken van jouw iPhone | Studentaanhuis