Microsoft kapt met ondersteuning oudere Internet Explorers

RTL nieuws / ANP

21/01/2016

De ondersteuning voor Internet Explorer 8, 9 en 10 is vanaf dinsdag 12 januari 2016 gestaakt. Wie toch nog graag gebruik wil maken van de browser, moet overstappen op de nieuwste versie of Microsoft Edge.

Het is de bedoeling dat gebruikers van oudere Internet Explorer-varianten straks allemaal over gaan op Internet Explorer 11. Vandaag geeft Microsoft een laatste update uit. Hiermee worden enkele bugfixes doorgevoerd, maar krijgen alle gebruikers ook een bericht te zien waarin Microsoft vraagt om de nieuwste versie te upgraden.

Dat Microsoft stopt met de ondersteuning, betekent dat er geen beveiligingsupdates meer komen voor de browser en dat de technische ondersteuning ermee ophoudt. Mensen die de oudere versies blijven gebruiken, kunnen daarom een gemakkelijker doelwit worden voor hackers.

Microsoft Edge
Het lijkt erop dat Microsoft Internet Explorer langzaam laat sterven, al blijft de browser voorlopig voornamelijk op de zakelijke markt bestaan. Internet Explorer 11 is de laatste versie van de browser, op Windows 10 gebruiken mensen het nieuwe Microsoft Edge. Daarmee zou je lichter en sneller kunnen surfen. Ook moeten er extensies beschikbaar worden in de browser.

In 2014 gebruikte ruim 23 procent van de Nederlanders gebruikt de browser van Microsoft.