Bel ons Maak een afspraak
Direct contact?Gemakkelijk en gratis contact houden met familie en vrienden (over de hele wereld)? Het kan via Skype. Naast videobellen met tot 50 personen kan Skype ook gebruikt worden om te chatten. Benieuwd hoe het werkt? Lees snel verder!

Hoe werkt het?

 1. Download Skype
  Om te beginnen kun je skype downloaden op je computer, tablet of mobiel (smartphone). Via de computer kan dit via https://www.skype.com/nl/get-skype/. Nadat je de applicatie hebt gedownload, kan je deze installeren. Dit doe je door dubbel te klikken op het bestand in het download venster. Volg daarna de stappen in het installatieprogramma om de installatie te voltooien.

  Via een tablet om mobiel moet je naar de app/play store gaan om de skype app te downloaden. Bij een bij een tablet of mobiel gaat het downloaden en installeren tegelijk.

 2. Skype account maken
  Nu je de app geïnstalleerd hebt, kun je de app openen. Dit doe je door op het icoontje (de app) te klikken. Je hebt een account nodig om Skype te gebruiken. Deze kan je aanmaken, of je kunt gebruik maken van een bestaand Microsoft account. Microsoft accounts zijn bijvoorbeeld: hotmail, live & outlook.

 3. Contact leggen
  Nieuwe contactpersonen zoeken in Skype op de computer gaat via voornaam, achternaam, e-mailadres of Skype-naam. Je kunt op deze manier zoeken naar je familielid of vriend(in). Selecteer de knop ‘zoeken’(vergrootglas), en zoek op een van bovengenoemde gegevens. Heb je de juiste persoon gevonden? Dan kan je een contactverzoek versturen. Deze dient bevestigd te worden door de desbetreffende persoon.

  Via een tablet of telefoon kan je Skype toegang geven tot je contacten. Op deze manier kan je al je contactpersonen makkelijk uitnodigen voor Skype! Wil je liever niet dat Skype toegang heeft tot je contacten? Dan kan je in de app ook gebruik maken van de zoekfunctie die hierboven (voor de computer) beschreven staat.

 4. Bellen maar!
  Nadat je bovenstaande stappen allemaal hebt uitgevoerd kan je beginnen met bellen! Zoek de persoon die je wilt bellen in de (Skype) contacten. Selecteer deze persoon. Wil je videobellen? Selecteer de knop ‘videogesprek’ (camera-icoon). Wil je geen gebruik maken van de camera? Selecteer dan de knop ‘audiogesprek’ (telefoon-icoon).

  Wil je niet met één persoon bellen, maar met meerdere? Dat kan! Skype (video)bellen kan tot 50 personen. Ga naar ‘gesprekken’ (telefoon-icoon) en selecteer ‘nieuwe oproep’. Vink vervolgens iedereen aan die je wilt bellen. Selecteer dan de knop ‘bellen’ (telefoon-icoon)

Is dat alles wat ik met Skype kan?

Het antwoord hierop is: Nee. Naast (video)bellen kun je ook chatten via Skype. Dit kun je doen door het tabblad ‘chats’ te openen. Ook kun je tegen voordelige tarieven bellen over de hele wereld en kun je Sms-berichten sturen.

Terug
Videobellen met Skype