Maak een afspraak
088 2200 200
Een visualisatie van mail die gefisht wordt uit een laptop.

25/09/2018

‘Wat is een phishingmail en hoe herken ik die?’

Een phishingmail is een mail die kwaadwillende mensen naar je e-mailadres sturen om gegevens af te troggelen. Phishingmails zijn er in allerlei vormen en maten. Het kan een mail van je bank of internetprovider zijn, maar ook van een zogenaamd buitenlands familielid die een erfenis voor je heeft.

Een smartphone scherm met social media apps

06/01/2018

Nederlandse ouderen steeds actiever op sociale media

Ouderen zijn steeds actiever op sociale media als Whatsapp en Skype. Vooral onder 65- tot 75-jarigen steeg het sociale mediagebruik flink: maar liefst twee op de drie ondervraagden in deze groep gaf aan actief te zijn op sociale media. Vijf jaar geleden was dat nog een kwart.

In het groot 2018 waar digitale apparten bij staan

03/01/2018

Acht belangrijke tips voor een veilig digitaal 2018

Ga je dit jaar stoppen met roken? Meer sporten? Beter op je geld letten? Allemaal goede voornemens, maar denk ook aan je online leven. Deze acht tips bezorgen je een veilig digitaal 2018.

Hand die een smartphone vasthoudt

23/10/2017

Een aantal tips om je Android-smartphone weer snel te maken

Loopt je Android-telefoon de laatste tijd snel leeg? Je bent niet de enige die daar last van heeft. Hieronder vind je 9 handige tips, om jouw smartphone weer wat sneller te maken!

Een wifi symbool met klein eroverheen laptop, smartphone, tablet en tv

17/10/2017

Wifi-lek treft miljoenen Nederlanders: zo bescherm je jezelf

Door een ernstig lek in onze wifi-netwerken is het mogelijk dat kwaadwillenden meegluren met wat jij op het internet doet. Het advies luidt: updaten, maar voor sommige apparaten is dat dringender dan andere.

Laptop op een bureau

10/10/2017

Deze studenten bieden eerste hulp bij digitale glijpartijen

Zelfredzaamheid is niet vanzelfsprekend, stelt de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid. Bij Student-aan-Huis kunnen ze daarvan meepraten. Daar wordt de digitale worsteling van ouderen zichtbaar..

Whatsapp logo met een uitroepteken erbij

21/07/2017

Lidl en Albert Heijn waarschuwen voor WhatsApp-oplichting

Een WhatsApp-bericht met malafide software heeft zich snel verspreid. De afzenders lijken de supermakten Lidl, Albert Heijn en Delhaize, maar in werkelijkheid zijn het criminelen die op jacht zijn naar persoonlijke gegevens.

Vrouw kijkt verward op haar mobiel.

28/09/2016

Mobiele telefoon doelwit van internetcriminelen

Internetcriminelen richten hun pijlen in toenemende mate op mobiele telefoons. Voor het eerst constateert Europol in het jaarlijkse trendrapport over digitale criminaliteit dat vandaag verschijnt, dat mobiele malware een serieus probleem is. En dat niet alleen: de virussen bedoeld voor smartphones worden ook geavanceerder.

Student en klant buigen zich over het probleem.

29/07/2016

Computer vergrendeld door criminelen: betalen of niet?

Computers worden steeds vaker vergrendeld door criminelen, die slachtoffers vervolgens aftroggelen. Hoewel het aanlokkelijk lijkt, is betalen om deze ‘ransomware’ uit te schakelen meestal een slecht idee.