Bel ons Maak een afspraak
Direct contact?

Wat moet je doen als slachtoffer van een datalek?

Datalekken kunnen voorkomen bij organisaties met gevolg dat veel privégegevens op straat komen te liggen. Deze gegevens vallen dan mogelijk in de handen van derde partijen, die deze gegevens kunnen gebruiken voor bijvoorbeeld phishing.


Verouderde software

Veel mensen maken tegenwoordig nog gebruik van verouderde software. Het gaat dan vaak om programma’s en software die door de fabrikant niet meer ondersteund wordt, waardoor er geen updates meer voor uitgebracht worden.


Veilig internetten op wifi

Thuis heb je je wifi helemaal goed ingesteld en kun je veilig internetten. Zonder er over na te denken verbind je buitenshuis met een openbaar wifinetwerk en doet alles wat je online gewend bent. Let op! Want hackers maken daar dankbaar gebruik van en kunnen zo je creditcardgegevens, belangrijke e-mails of inloggegevens stelen.


Veilig internetbankieren

Internetbankieren is razend populair en in Nederland gelukkig behoorlijk veilig. Toch komt fraude helaas voor en zijn er altijd internetcriminelen die beveiligingscodes en andere bankgegevens proberen te achterhalen.


iCloud aanmaken: voorkom dat je deze 7 functies mist

iCloud aanmaken en profiteren van 7 belangrijke functies van Apple? Hulp door 1.000+ ervaren IT-studenten die weten hoe het werkt.


iMac opschonen: sneller werken met een schone schijf

Jouw iMac opschonen om die sneller te maken of om schijfruimte te vergroten? Oplossingen door 1.000+ ervaren IT-studenten.


Windows 10 sneller maken: voorkom een onnodig trage PC

Wondows 10 sneller maken? Ontdek 2 belangrijke redenen voor traag opstarten. Oplossingen door 1.000+ ervaren IT-studenten.


‘Wat is ransomware en wat doe ik ertegen?’

Ransomware is kwaadwillende software die (een deel van) de gegevens van je computer versleutelt, waardoor je er niet meer bij kan. Internetcriminelen vragen vervolgens losgeld (‘ransom’). Zij beloven dat je weer toegang krijgt tot je gegevens na het betalen. Dit losgeld moet meestal worden betaald met zogenaamde cryptovaluta, bijvoorbeeld Bitcoin. Dit doen ze omdat transacties die via Bitcoin worden gedaan veel moeilijker te traceren zijn dan normale transacties.


‘Wat is een phishingmail en hoe herken ik die?’

Een phishingmail is een mail die kwaadwillende mensen naar je e-mailadres sturen om gegevens af te troggelen. Phishingmails zijn er in allerlei vormen en maten. Het kan een mail van je bank of internetprovider zijn, maar ook van een zogenaamd buitenlands familielid die een erfenis voor je heeft.


Computer opschonen: Windows 10 weer als een zonnetje

Jouw computer opschonen met Windows 10? Ontdek 5 redenen die de computer onnodig traag maken.


iMac loopt vast: trek nooit zomaar de stekker eruit!

Loopt jouw iMac (steeds) vast en weet je niet goed wat je moet doen? Hulp door 1.000+ ervaren IT-studenten die weten wat er nodig is.


Acer laptop blijft hangen bij opstarten: dit kun je eraan doen

Blijft jouw Acer laptop hangen bij het opstarten? En lijkt niets meer te werken? Onze ruim 1.000 ervaren IT-studenten weten raad en lossen het op.


Blijft de muis hangen in Windows 10? Dit kun je er aan doen

Blijft de muis hangen in Windows 10? Heel vervelend als je daar regelmatig mee te maken hebt.


MacBook Air vastgelopen? Geforceerd herstarten of afsluiten

MacBook Air vastgelopen? Oplossingen als jouw Mac vastloopt. Geforceerd hestarten van apps of de complete laptop.


Blijft jouw Asus laptop hangen bij opstarten? Dit is de oplossing

Blijft jouw Asus laptop hangen bij het opstarten? Dit kun je doen aan een zwart scherm of een laptop die uitvalt als je deze wilt starten.


Windows 10 back-up terugzetten: herstel van jouw computer

Windows 10 back-up terugzetten? Ontdek de 3 stappen die belangrijk zijn. Herstel van jouw computer als je last hebt van problemen.


PC leegmaken zonder Windows te verwijderen: kan dat?

Jouw PC leegmaken zonder Windows te verwijderen? Maak jouw computer of laptop klaar voor de verkoop.


Lenovo laptop blijft hangen bij opstarten: wat nu!?

Jouw Lenovo laptop blijft hangen bij het apstarten en je zoekt hulp? 1.000+ ervaren IT-studenten zoeken uit wat er aan de hand is en lossen het op.


MacBook Air opschonen: na jaren weer een snelle laptop

Jouw MacBook Air opschonen? 3 mogelijkheden om jouw laptop na jaren van gebruik weer snel te maken. 1.000+ ervaren IT-studenten.


Met welke soorten virussen op de PC kun je te maken krijgen?

Welke soorten virussen voor de PC zijn er? Een overzicht, van gevaarlijk tot slechts lastig. Oplossing door 1.000+ ervaren IT-studenten.


Trage MacBook Pro? Dit is er waarschijnlijk aan de hand

Last van een trage MacBook Pro? Ontdek wat er waarschijnlijk aan de hand is. Oplossingen door 1.000+ ervaren IT-studenten.


Hoe maak ik een fotoboek? In 7 stappen snel klaar

Fotoboek maken en benieuwd hoe je dat kunt doen? Ontdek hoe je in 7 stappen zelf een fotoboek maakt. Hulp bij downloaden en installatie.


MacBook Pro vastgelopen? Dit kun je eraan doen.

MacBook Pro vastgelopen en krijg je die niet meer aan de praat? Dit kun je eraan doen, zet de computer nooit zomaar uit.


Hoe maak ik een Excel-bestand? IT-studenten leggen het je uit

Hoe maak ik een Excel-bestand voor het huishoudboekje? Uitleg over Excel-formules en hoe je hier stap-voor-stap mee kunt leren werken.


Terugzetten iCloud reservekopie lukt niet: wat is er aan de hand?

Het terugzetten van de iCloud reservekopie mislukt? Ontdek wat er aan de hand is. Oplossingen door 1.000+ ervaren IT-studenten.


Opschonen van jouw MacBook Pro: maak meer schijfruimte vrij

Jouw MacBook Pro opschonen? Ervaren IT-studenten die weten wat ze doen. Meer schijfruimte vrij en een snellere computer.


HP laptop herstellen: terug naar de fabrieksinstellingen

Jouw HP laptop herstellen? Terug naar de fabrieksinstellingen en minder ingrijpende oplossingen.


Asus laptop herstellen: terug naar de fabrieksinstellingen

Jouw Asus laptop herstellen als er niets meer werkt? Via het ‘boot-scherm’ terug naar de fabrieksinstellingen van het apparaat.


Trage MacBook Air: wat kun je daaraan doen?

Last van een trage MacBook Air? Gelukkig valt daar wat aan te doen.


Virus mail bij Apple: voorkom schade aan jouw computer

Virus mail van Apple ontvangen of last van phishing? Handige tips om problemen te herkennen en direct hulp bij een virus of andere malware.

Alle Tips en Trucs Publicaties van Studentaanhuis